ปัจจัยในการเสริมสร้างความอดทนของนักกีฬา / (Record no. 114829)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 05683nab a2200193 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000117114
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 100623 2552 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091222
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611141006
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100431
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201409161145
Level of effort used to assign classification Kriangsak
-- 201006231443
-- sittipong
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name กัลยา กิจบุญชู
9 (RLIN) 83750
245 10 - TITLE STATEMENT
Title ปัจจัยในการเสริมสร้างความอดทนของนักกีฬา /
Statement of responsibility, etc. กัลยา กิจบุญชู
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2010 M10
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. ปัจจัยในการเสริมสร้างความอดทนของนักกีฬา ได้แก่ 1) อาหารที่มีคาร์โบไฮเดรทสูง โดยเฉพาะอย่างยิ่งในช่วงก่อนและระหว่างการแข่งขัน การบริโภคคาร์โบไฮเดรทเชิงซ้อน เช่น ข้าว แป้ง ก๋วยเตี๋ยว ช่วยให้มีการกักเก็บได้ดีกว่าการใช้คาร์โบไฮเดรทเชิงเดี่ยว เช่น น้ำตาล และยังได้รับสารอาหารอื่น ๆ จากคาร์โบไฮเดรทเชิงซ้อนเพิ่มอีกด้วย 2) การได้รับน้ำพอเพียง ไม่ว่าจะเป็นช่วงฝึกซ้อมหรือแข่งขัน การสูญเสียน้ำพบว่าลดสมรรถภาพการทำงานของร่างกาย การฝึกความอดทนของนักกีฬาที่มีพิกัดน้ำหนักด้วยการจำกัดปริมาณน้ำที่ได้รับร่วมไปกับการขับน้ำออกจากร่างกายเพื่อขับเหงื่อมาก ๆ จะเป็นผลเสียแก่นักกีฬา...
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. ...ดังนั้นควรได้รับการทดแทนเหงื่อที่เสียไปด้วยการดื่มน้ำเป็นระยะให้พอเพียงกับการสูญเสียน้ำในเหงื่อ 3) เกลือแร่ การดื่มเกลือแร่จะช่วยให้ผลดีในแง่ของการทดแทนน้ำ เพราะจะช่วยปรับระดับโซเดียมสู่สภาพปกติในร่างกาย 4) การฟื้นตัวเร็ว นักกีฬาทีมีการฝึกซ้อมหนักเป็นประจำ การฝึกความอดทนของนักกีฬาพิกัดน้ำหนัก การให้อดน้ำหรือจิบกลั้วคอเพียงเล็กน้อยร่วมไปกับการเสียเหงื่อเป็นประจำ ทำให้นักกีฬาเข้าสู่สภาพแห้งน้ำ และลดสมรรถภาพการฝึกซ้อมทำให้ฝึกได้ไม่เต็มที่ แต่การลดโดยการลดปริมาณไขมันสะสมในร่างกาย ต้องการการดูแลทางโภชนาการเฉพาะจะเป็นการลดที่ได้ผล การดูแลโภชนาการนักกีฬานั้นต้องกระทำอย่างต่อเนื่องเป็นระยะเวลานาน ไม่เฉพาะในช่วงฝึกซ้อม เพื่อจะได้รักษาน้ำหนักให้ได้ตามพิกัด
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Factor in enhancing endurance of athletes is 1) Foods with high carbohydrate especially before and during the race. Consumption of complex carbohydrates such as rice, flour, noodles help with retention is better to use single carbohydrates is sugar and also get other nutrients from complex carbohydrates even more. 2) Obtaining sufficient water whether it is during practice or competition. Water loss found that make body loss performance Training endurance of athletes that have weight limit by water limit to get along with drive the water out of the body to sweat a lot. 3) Mineral salts, drinking mineral salts gives better results in terms of replacement water because to help adjust sodium levels to normal state of body. 4) Faster recovery athletes who take heavy training routine, training endurance of athlete by weight limit, water deprivation or take a sip for a little along with sweating regularly and lower performance of practice make training is not fully. But to reducing the amount of fat in the body needs to take care of specific nutritional will lost weight effective. Nutritional care of athletes should be done continuously for a long period, not only during rehearsals to keep the weight according to the coordinates.
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element นักกีฬา
General subdivision แง่โภชนาการ.
9 (RLIN) 15210
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title สารวิทยาศาสตร์การกีฬา
Related parts 10, 112 (ส.ค. 2552) 5-6
International Standard Serial Number 1513-2867
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.