ประโยชน์ของสารพฤกษเคมี ในผลไม้กับสุขภาพ / (Record no. 137340)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 02462nab a2200217 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000139756
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 141218 2557 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091500
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151649
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100725
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201504021018
Level of effort used to assign classification fl5_book
-- 201412180945
-- siripon
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name สุภัจฉรา นพจินดา
9 (RLIN) 118041
245 10 - TITLE STATEMENT
Title ประโยชน์ของสารพฤกษเคมี ในผลไม้กับสุขภาพ /
Statement of responsibility, etc. สุภัจฉรา นพจินดา
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2015 M04
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. สารพฤกษเคมีหรือ ไฟโตนิวเทรียนท์ หมายถึงสารที่มีฤทธิ์ทางชีวภาพที่พบเฉพาะในพืช ซึ่งอาจช่วยต่อต้านหรือป้องกันโรคบางชนิดได้ สารพฤกษเคมีที่ถูกค้นพบและนำมาใช้ประโยชน์มีมากกว่า 5,000 ชนิด เช่น แคโรทีนอยด์ โพลีฟินอล ไฟโตสเตอรอล ไบโอฟลาโวนอยด์ สารพฤกษเคมีมีคุณสมบัติต้านอนุมูลอิสระ ส่งเสริมระบบภูมิคุ้มกัน ต้านการอักเสบ มีฤทธิ์ยับยั้งการเจริญของเซลล์มะเร็ง ผลไม้ที่เป็นแหล่งของสารพฤกษเคมีที่เป็นที่รู้จักและนิยมบริโภคเพื่อเสริมประโยชน์ด้านการป้องกันโรค ได้แก่ เบอร์รี่ องุ่น พรุน มะกอก ทับทิม.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term FOOD58M01
9 (RLIN) 181033
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element แอนโทไซยานิน.
9 (RLIN) 3681
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element คามูคามู
General subdivision แง่โภชนาการ.
9 (RLIN) 134036
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element มะกอก
General subdivision แง่โภชนาการ.
9 (RLIN) 181127
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element พรุน
General subdivision แง่โภชนาการ.
9 (RLIN) 134038
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title อาหาร
Related parts 44, 2 (เม.ย.-มิ.ย. 2557) 50-52
International Standard Serial Number 0125-1147
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.