กะละแมโบราณสูตรไทลื้อ ภูมิปัญญาที่ก่อให้เกิดรายได้ที่ อ. เชียงคำ จ. พะเยา / การุณย์ มะโนใจ

By: การุณย์ มะโนใจMaterial type: ArticleArticleSubject(s): กะละแม -- พะเยา In: เทคโนโลยีชาวบ้าน 21, 449 (15 ก.พ. 2552) 96Summary: กะละแมโบราณ ของกลุ่มวิสาหกิจชุมชนผลิตกะละแมโบราณ จ.พะเยา เป็นขนมกวนที่มีกรรมวิธีการผลิตเหมือนกับขนมปาดซึ่งมีลักษณะคล้ายกับขนมชั้น แต่นิ่มกว่า เพียงแต่กะละแมโบราณใช้แป้งข้าวเหนียวในการกวนใช้สีดำจากกากมะพร้าวเผา ซึ่งกะละแมของกลุ่มวิสาหกิจชุมชนฯจะมีรสชาติหอมหวาน มัน อร่อย ไม่เจือสี ไม่ใส่สารกันบูด ทำให้ได้รับการรับรองมาตรฐานอาหารและยา เลขที่ 562-01946-2-0001 และได้รับการคัดสรรผลิตภัณฑ์โอท๊อป (OTOP) ระดับ 5 ดาว รวมถึงได้รับมาตรฐานผลิตภัณฑ์ชุมชน (มผช.) เลขที่ 873/2548 ด้วยSummary: Ancient Kalamae of community enterprise to make ancient Kalamae product, Chiang Kham district, Payao is candy made by stir with similar process as black coconut sweet pudding which it look like coconut layer cake but more soft. Ancient Kalamae use glutinous rice flour to stir, use dregs of burn coconut to make it black. Ancient Kalamae of community enterprise have sweet, creamy, delicious tastes, no artificial colors, no preservatives has been certified by the Food and Drug Administration No. 562-01946-2-0001 and has been selected as OTOP at 5 star level also receive Community Product Standard (TISI Standards) No.873/2548 too.
No physical items for this record

YJ2010 M03

กะละแมโบราณ ของกลุ่มวิสาหกิจชุมชนผลิตกะละแมโบราณ จ.พะเยา เป็นขนมกวนที่มีกรรมวิธีการผลิตเหมือนกับขนมปาดซึ่งมีลักษณะคล้ายกับขนมชั้น แต่นิ่มกว่า เพียงแต่กะละแมโบราณใช้แป้งข้าวเหนียวในการกวนใช้สีดำจากกากมะพร้าวเผา ซึ่งกะละแมของกลุ่มวิสาหกิจชุมชนฯจะมีรสชาติหอมหวาน มัน อร่อย ไม่เจือสี ไม่ใส่สารกันบูด ทำให้ได้รับการรับรองมาตรฐานอาหารและยา เลขที่ 562-01946-2-0001 และได้รับการคัดสรรผลิตภัณฑ์โอท๊อป (OTOP) ระดับ 5 ดาว รวมถึงได้รับมาตรฐานผลิตภัณฑ์ชุมชน (มผช.) เลขที่ 873/2548 ด้วย

Ancient Kalamae of community enterprise to make ancient Kalamae product, Chiang Kham district, Payao is candy made by stir with similar process as black coconut sweet pudding which it look like coconut layer cake but more soft. Ancient Kalamae use glutinous rice flour to stir, use dregs of burn coconut to make it black. Ancient Kalamae of community enterprise have sweet, creamy, delicious tastes, no artificial colors, no preservatives has been certified by the Food and Drug Administration No. 562-01946-2-0001 and has been selected as OTOP at 5 star level also receive Community Product Standard (TISI Standards) No.873/2548 too.

There are no comments on this title.

to post a comment.