หลักการและแนวทางประยุกต์ใช้กำหนดของมาตรฐานสากลที่เกี่ยวข้องกับ สารตกค้างในผลิตภัณฑ์ประมง (How to implement all requirements under international standard in regard to " Chemical residues ")

Material type: ArticleArticleSubject(s): FOOD57M10 | ผลิตภัณฑ์ประมง -- มาตรฐาน | ผลิตภัณฑ์ประมง -- สารปนเปื้อน | อาหาร -- สารปนเปื้อน -- กฎหมายและระเบียบข้อบังคับ In: FOOD FOCUS THAILAND 9, 95 (Feb. 2014) 36-38Summary: การผลิต ผลิตภัณฑ์ประมง ต้องให้ความสำคัญกับการเลือกใช้วัตถุดิบ เนื่องจากอาหารทะเลมีโอกาสในการปนเปื้อนสารตกค้างจากหลายแหล่งที่มา เช่น วัตถุดิบจากแหล่งประมงน้ำเค็มมีโอกาสพบสารตกค้างจำพวกโลหะหนัก สารกัมมันตรังสี แหล่งประมงน้ำจืดพบสารตกค้างจำพวกยาฆ่าแมลง ยาฆ่าหญ้า โลหะหนัก นอกจากนี้ผลิตภัณฑ์ประมงยังมีโอกาสปนเปื้อนจากส่วนผสม ส่วนประกอบอาหาร สารเคมีที่ใช้ในการทำน้ำหนักหรือเพิ่มคุณภาพทางประสาทสัมผัสได้ ผู้ประกอบการควรตระหนักและปฏิบัติตามหลักการของมาตรฐานสากล โดยศึกษาและรวบรวมข้อกำหนด กฎหมาย เรื่องสารตกค้างของประเทศปลายทางสินค้า กำหนดแหล่งที่มาของวัตถุดิบ ส่วนผสม ส่วนประกอบและสารเคมีที่ใช้ในกระบวนการผลิต กำหนดมาตรฐานผลิตภัณฑ์ประมงให้สอดคล้องกับความต้องการของลูกค้าและข้อกำหนดของประเทศปลายทางสินค้า กำหนดแนวทางปฏิบัติเพื่อการผลิตอาหารปลอดภัยไร้สารพิษอย่างยั่งยืน.Summary: The production of Fishery products need to focus on materials selection because seafood can contaminate from various source such as material from saltwater fishing place can found contaminations such as heavy metal, radioactive substances and inland fisheries can found residue such as insecticide, herbicide and heavy metal. Fishery products can also contaminate from food ingredients, chemicals use to increase weights or increase sensory qualities. Operator should be aware and follow the principle of international standards by study and gather requirements, law about residues of destination countries, determine the source of raw materials, ingredients, components and chemical that used in the manufacturing process, set fisheries product standards in accordance with the requirements of the customer and product specifications of the destination country, guidelines for the safe production of food poisoning sustainable.
No physical items for this record

YJ2015 M01

การผลิต ผลิตภัณฑ์ประมง ต้องให้ความสำคัญกับการเลือกใช้วัตถุดิบ เนื่องจากอาหารทะเลมีโอกาสในการปนเปื้อนสารตกค้างจากหลายแหล่งที่มา เช่น วัตถุดิบจากแหล่งประมงน้ำเค็มมีโอกาสพบสารตกค้างจำพวกโลหะหนัก สารกัมมันตรังสี แหล่งประมงน้ำจืดพบสารตกค้างจำพวกยาฆ่าแมลง ยาฆ่าหญ้า โลหะหนัก นอกจากนี้ผลิตภัณฑ์ประมงยังมีโอกาสปนเปื้อนจากส่วนผสม ส่วนประกอบอาหาร สารเคมีที่ใช้ในการทำน้ำหนักหรือเพิ่มคุณภาพทางประสาทสัมผัสได้ ผู้ประกอบการควรตระหนักและปฏิบัติตามหลักการของมาตรฐานสากล โดยศึกษาและรวบรวมข้อกำหนด กฎหมาย เรื่องสารตกค้างของประเทศปลายทางสินค้า กำหนดแหล่งที่มาของวัตถุดิบ ส่วนผสม ส่วนประกอบและสารเคมีที่ใช้ในกระบวนการผลิต กำหนดมาตรฐานผลิตภัณฑ์ประมงให้สอดคล้องกับความต้องการของลูกค้าและข้อกำหนดของประเทศปลายทางสินค้า กำหนดแนวทางปฏิบัติเพื่อการผลิตอาหารปลอดภัยไร้สารพิษอย่างยั่งยืน.

The production of Fishery products need to focus on materials selection because seafood can contaminate from various source such as material from saltwater fishing place can found contaminations such as heavy metal, radioactive substances and inland fisheries can found residue such as insecticide, herbicide and heavy metal. Fishery products can also contaminate from food ingredients, chemicals use to increase weights or increase sensory qualities. Operator should be aware and follow the principle of international standards by study and gather requirements, law about residues of destination countries, determine the source of raw materials, ingredients, components and chemical that used in the manufacturing process, set fisheries product standards in accordance with the requirements of the customer and product specifications of the destination country, guidelines for the safe production of food poisoning sustainable.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Share