ข้าวแกงทอดคุณตุ้ย นวัตกรรมประยุกต์อิ่มอร่อยหลายรสคนไทยคิด คนไทยผลิต / (Record no. 120713)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 04924nab a2200193 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000123023
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 110503 2554 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201611141113
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100513
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201307161141
Level of effort used to assign classification Supichaya
Level of effort used to assign subject headings 201205281741
Level of effort used to assign classification VLOAD
-- 201105031103
-- marisa
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name อู่ทิพย์, นามแฝง
9 (RLIN) 88245
245 10 - TITLE STATEMENT
Title ข้าวแกงทอดคุณตุ้ย นวัตกรรมประยุกต์อิ่มอร่อยหลายรสคนไทยคิด คนไทยผลิต /
Statement of responsibility, etc. อู่ทิพย์
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2011 M12
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. ข้าวแกง หรือ ข้าวราดแกง เป็นเมนูอาหารที่คนไทยชื่นชอบ แต่มีข้อจำกัดในเงื่อนไขเวลากับรสชาติอาหาร คือ หากทิ้งแกงไว้นาน ความอร่อยจะลดลง นักวิจัยจากสถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์ มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ จึงได้คิดค้น วิจัย ข้าวแกงทอด กึ่งสำเร็จรูปขึ้น โดยนำเอาข้าวสุกมาผสมกับแกงของไทยหลายชนิด และนำมาปรุงเป็นอาหารแบบกึ่งสำเร็จรูป ที่สามารถเก็บรักษาในช่องแช่แข็งได้นานถึง 3 เดือน เมื่อต้องการนำมารับประทาน ให้นำออกจากช่องแช่แข็ง ทิ้งไว้สักพัก แล้วนำไปทอด 2-3 นาที จะได้ข้าวแกงทอดเป็นชิ้นขนาดย่อมพอรับประทาน ข้าวแกงทอดกึ่งสำเร็จรูปนี้ ได้รับรางวัลชนะเลิศโล่พระราชทานจากสมเด็จพระเทพรัตนราชสุดาฯ สยามบรมราชกุมารี ในงานวันนวัตกรรมแห่งชาติ ประจำปี 2550 และจากนวัตกรรมที่น่าสนใจนี้ จึงมีคนนำมาปรับปรุงและผลิตจำหน่ายหลายร้าน เช่น ข้าวแกงทอดป้าอู๊ด ข้าวแกงทอดคุณตุ้ยที่ได้พัฒนารสชาติ ผสมในข้าวแกงทอดมากกว่า 23 ชนิด เช่น ข้าวหมกไก่ ข้าวหมูผัดกระเพรา ข้าวน้ำพริกปลาทู ข้าวหมูเกาหลี ข้าวผัดกิมจิ บทความนี้ยังได้ให้ตัวอย่างการผลิต "ข้าวแกงทอด" รสหมูผัดกะเพราอีกด้วย
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. A rice plate or rice topped with curry is a popular menu of Thai people; however, it has a limited time to be eaten deliciously. A researcher from Institute of Food Research and Product Development, Kasersart University therefore had mixed the cooked rice with different flavours of curry as the convenience food and freezed them up to 2-3 months. You will be able to eat them before such 2-3 months, just bring them from the freezer for a while. After that you should fry them 2-3 minutes. Then you will have appropriate tidbits of the fried rice balls to eat. This Thai researcher who had done this research on "Convenience Fried Rice Balls" receved the Rice Innobation Award 2007 from Her Royal Highness Princess Maha Chakri Sirindhorn ont the National Innovation Day. From this interesting innovation, there are people improving, producing, and selling such convenience fried rice balls, especially Pa Oud (Aunt named Oud) and Khun Tui (Ms.Tui has currently developed more than 23 Thai flavours, such as, Chicken Biryani, Rice with Mackerel Paste, Rice with Korean Pork, Kimji Fried Rice. This article also gives a sample on production of fried rice balls having a flavour of pork with basil leaves.
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ข้าวแกงทอด.
9 (RLIN) 97000
740 0# - ADDED ENTRY--UNCONTROLLED RELATED/ANALYTICAL TITLE
Uncontrolled related/analytical title Fried Rice Balls "Khun Tui" Applied Innovation "Full, Delicious, and Flavourful" Thais Thought. Thai Produced.
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title เส้นทางเศรษฐี 16, 269 (ม.ค. 2554) 38-39
International Standard Serial Number 0859-1652
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.