การใช้ประโยชน์ของเทคโนโลยีชีวภาพในการเพิ่มมูลค่าข้าวโพด / (Record no. 129573)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 03677nab a2200241 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000131958 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 121015 2554 th 000 0 tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091406 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151543 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201602261126 |
Level of effort used to assign classification | Kriangsak |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100618 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
-- | 201210150951 |
-- | SURACHAI |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | การใช้ประโยชน์ของเทคโนโลยีชีวภาพในการเพิ่มมูลค่าข้าวโพด / |
Statement of responsibility, etc. | วิชชา ตรีสุวรรณ และคนอื่นๆ |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | ข้าวโพดเป็นธัญพืชที่ใช้เป็นอาหาร ที่สำคัญอย่างหนึ่งรองจากข้าวเจ้าและข้าวสาลีปัจจุบันมีการนำส่วนต่างๆของข้าวโพด อาทิ เมล็ด ต้น ใบและซัง มาใช้ประโยชน์ในอุตสาหกรรมอาหาร การเกษตรการแพทย์ เชื้อเพลิงเอทานอล โดยนำกระบวนการทางเทคโนโลยีชีวภาพมาใช้ในการผลิต ผลผลิตที่มีคุณค่าทางสุขภาพจากข้าวโพด เช่น การนำโปรตีนจากข้าวโพด มาย่อยด้วยเอนไซม์ชนิดต่างๆ ได้เปปไทด์ที่มีคุณสมบัติเป็นสารต้านอนุมูลอิสระ สารสำคัญกลุ่มฟีโนลิค ที่ช่วยลดอัตราเสี่ยง และป้องกันการเกิดโรคเรื้อรังชนิดไม่ติดต่อ ลดอัตราเสี่ยงในการเกิดโรคมะเร็ง การผลิตกรดไขมัน conjugated linoleic acid(CLA) เพื่อใช้ในผลิตภัณฑ์พรีไบโอติก การผลิตสารลดแรงตึงผิวชีวภาพ ใช้ในการผลิต นวัตกรรมอาหาร |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | Corn can use as foods secondary from rice and wheat. Now various parts of corn such as seeds, trunk, leaves and cob can use in food industries, agriculture, medical, ethanol fuel by use biotechnology to produce. Healthy products from corns such as protein from corn to digest with various enzymes can get antioxidant peptide, phenolic substances that can reduce risk and prevent chronic disease in non-spread type, reduce cancer risk, conjugated linoleic acid (CLA) production that was used in Pre-biotic products, Biological surfactant substance production and use in innovations of food production. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | spv55m001 |
9 (RLIN) | 189419 |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD58M03 |
9 (RLIN) | 181241 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ข้าวโพด |
General subdivision | ผลิตภัณฑ์. |
9 (RLIN) | 148996 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | เทคโนโลยีชีวภาพ |
General subdivision | การใช้ประโยชน์. |
9 (RLIN) | 60136 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | สารสกัดจากพืช |
General subdivision | ข้าวโพด. |
9 (RLIN) | 125317 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | กลูเทนข้าวโพด. |
9 (RLIN) | 18008 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ข้าวโพด |
General subdivision | สารอาหาร. |
9 (RLIN) | 109148 |
700 #0 - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | วิชชา ตรีสุวรรณ |
9 (RLIN) | 125319 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | อาหาร |
Related parts | 41, 4 (ต.ค.-ธ.ค. 2554) 302-310 |
International Standard Serial Number | 0125-1147 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.