การใช้ประโยชน์ของเทคโนโลยีชีวภาพในการเพิ่มมูลค่าข้าวโพด / (Record no. 129573)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03677nab a2200241 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000131958
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 121015 2554 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091406
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151543
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201602261126
Level of effort used to assign classification Kriangsak
Level of effort used to assign subject headings 201510100618
Level of effort used to assign classification VLOAD
-- 201210150951
-- SURACHAI
245 10 - TITLE STATEMENT
Title การใช้ประโยชน์ของเทคโนโลยีชีวภาพในการเพิ่มมูลค่าข้าวโพด /
Statement of responsibility, etc. วิชชา ตรีสุวรรณ และคนอื่นๆ
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. ข้าวโพดเป็นธัญพืชที่ใช้เป็นอาหาร ที่สำคัญอย่างหนึ่งรองจากข้าวเจ้าและข้าวสาลีปัจจุบันมีการนำส่วนต่างๆของข้าวโพด อาทิ เมล็ด ต้น ใบและซัง มาใช้ประโยชน์ในอุตสาหกรรมอาหาร การเกษตรการแพทย์ เชื้อเพลิงเอทานอล โดยนำกระบวนการทางเทคโนโลยีชีวภาพมาใช้ในการผลิต ผลผลิตที่มีคุณค่าทางสุขภาพจากข้าวโพด เช่น การนำโปรตีนจากข้าวโพด มาย่อยด้วยเอนไซม์ชนิดต่างๆ ได้เปปไทด์ที่มีคุณสมบัติเป็นสารต้านอนุมูลอิสระ สารสำคัญกลุ่มฟีโนลิค ที่ช่วยลดอัตราเสี่ยง และป้องกันการเกิดโรคเรื้อรังชนิดไม่ติดต่อ ลดอัตราเสี่ยงในการเกิดโรคมะเร็ง การผลิตกรดไขมัน conjugated linoleic acid(CLA) เพื่อใช้ในผลิตภัณฑ์พรีไบโอติก การผลิตสารลดแรงตึงผิวชีวภาพ ใช้ในการผลิต นวัตกรรมอาหาร
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Corn can use as foods secondary from rice and wheat. Now various parts of corn such as seeds, trunk, leaves and cob can use in food industries, agriculture, medical, ethanol fuel by use biotechnology to produce. Healthy products from corns such as protein from corn to digest with various enzymes can get antioxidant peptide, phenolic substances that can reduce risk and prevent chronic disease in non-spread type, reduce cancer risk, conjugated linoleic acid (CLA) production that was used in Pre-biotic products, Biological surfactant substance production and use in innovations of food production.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term spv55m001
9 (RLIN) 189419
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term FOOD58M03
9 (RLIN) 181241
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ข้าวโพด
General subdivision ผลิตภัณฑ์.
9 (RLIN) 148996
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element เทคโนโลยีชีวภาพ
General subdivision การใช้ประโยชน์.
9 (RLIN) 60136
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element สารสกัดจากพืช
General subdivision ข้าวโพด.
9 (RLIN) 125317
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element กลูเทนข้าวโพด.
9 (RLIN) 18008
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ข้าวโพด
General subdivision สารอาหาร.
9 (RLIN) 109148
700 #0 - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name วิชชา ตรีสุวรรณ
9 (RLIN) 125319
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title อาหาร
Related parts 41, 4 (ต.ค.-ธ.ค. 2554) 302-310
International Standard Serial Number 0125-1147
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.