แกงน้ำเคยหรือแกงเคยปลา อาหารจานเด็ดของคนใต้ / (Record no. 130942)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 02690nab a2200193 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000133338 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 130111c2555 mr1 0 0tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091416 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151555 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100629 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201409161959 |
Level of effort used to assign classification | Kriangsak |
-- | 201301111202 |
-- | kularb |
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | พิชญาดา เจริญจิต |
9 (RLIN) | 19691 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | แกงน้ำเคยหรือแกงเคยปลา อาหารจานเด็ดของคนใต้ / |
Statement of responsibility, etc. | พิชญาดา เจริญจิต |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2013 M05 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | แกงน้ำเคย หรือแกงเคยปลา เป็นชื่อเรียกอาหารพื้นบ้านของภาคใต้บางจังหวัด เช่น นครศรีธรรมราช พัทลุง ซึ่งน้ำเคย หรือเคยปลา คือกะปิที่ทำมาจากปลา โดยนำปลาจืดตัวเล็กๆ เช่น ปลาซิว ปลากระดี่ มาคลุกเคล้ากับเกลือ หมักทิ้งไว้หนึ่งสัปดาห์ จากนั้นนำไปตากแดด แล้วโขลกให้ละเอียดก่อนบรรจุในไหหรือถุงพลาสติก เคยปลาสามารถนำมาปรุงอาหารได้หลายอย่าง เช่น แกงเคยปลาใส่ปลาย่าง เคยปลาปิ้ง ต้มเคยปลา โดยในบทความนี้ได้บอก วิธีการทำแกงเคยปลาใส่ปลาย่างไว้อย่างละเอียดด้วย |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | Kaeng Nam Keay or Kaeng Keay is the local food name of some southern provinces such as Nakhon Si Thammarat, Phatthalung. Nam Keay or Keay pla is shrimp paste that made from fish by bring small freshwater fishes such as minnow, gourami mix with salt, ferment for 1 week then bring to dry with sun and pounded until fine before contain in jar or plastic bag. Keay pla can be cooking as many foods such as Kaeng Keay Pla add grilled fish, Keay Pla grilled, Tom Keay Pla. In this article has method of Kaeng Keay Pla add grilled fish with detail. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | spv55m06 |
9 (RLIN) | 181917 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | กะปิ |
General subdivision | เคย. |
9 (RLIN) | 42020 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | เทคโนโลยีชาวบ้าน |
Related parts | 25, 537 (15 ต.ค. 2555) 96-97 |
International Standard Serial Number | 0858-141x |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.