เปิดเทศกาลเจด้วยบ๊ะจ่าง ขนมเทียนเจ ฝีมือคนทานเจ 100% / (Record no. 130945)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 03039nab a2200205 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000133341 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 130111c2555 mr1 0 0tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091413 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151551 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201511260849 |
Level of effort used to assign classification | joy |
Level of effort used to assign subject headings | 201511251022 |
Level of effort used to assign classification | joy |
-- | 201301111212 |
-- | kularb |
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | อู่ทิพย์, นามแฝง |
9 (RLIN) | 88245 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | เปิดเทศกาลเจด้วยบ๊ะจ่าง ขนมเทียนเจ ฝีมือคนทานเจ 100% / |
Statement of responsibility, etc. | อู่ทิพย์ |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2013 M05 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | บ๊ะจ่างเจและขนมเทียนเจ เป็นอาหารที่รับประทานง่าย เก็บรักษาง่าย สะดวกในการพกพา และเป็นที่นิยมรับประทาน วิธีการผลิตขนมเทียนเจ มีส่วนผสมดังนี้ แป้งข้าวเหนียวตราเอราวัณ กะทิ น้ำมันพืช ถั่วเลาะเปลือก (ถั่วทอง) โปรตีนเกษตร พริกไทย เกลือ เห็ดหอม ซึ่งจะเริ่มทำไส้ขนมก่อน โดยแช่ถั่วเลาะเปลือกประมาณ 3 ชั่วโมง แล้วนำไปนึ่งต่อ 1 ชั่วโมง จึงนำมาบดให้ละเอียด นำโปรตีนเกษตรแช่น้ำและบิดให้แห้ง แล้วนำไปสับเป็นชิ้นเล็กๆ แล้วนำมาผัดกับถั่วบด คลุกด้วยพริกไทย เกลือ เห็ดหอม ปรุงรสให้พอเหมาะ ต่อด้วยนำแป้งข้าวเหนียวครึ่งกิโลกรัมผสมกับกะทิครึ่งกิโลกรัม นวดให้เข้ากันเป็นเนื้อเดียว นวดแป้งจนรู้สึกว่าแป้งตึงตัว จึงนำไปหมักพักไว้ 3 ชั่วโมง แล้วนำมาห่อไส้ขนมเทียนเจ เป็นต้น นอกจากวิธีการทำขนมเทียนเจแล้ว ในบทความ มีกระบวนการผลิตบ๊ะจ่างเจโดยสังเขปด้วย |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | spv55m06 |
9 (RLIN) | 181917 |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD58M12 |
9 (RLIN) | 181939 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | อาหารเจ |
General subdivision | ขนมเทียน. |
9 (RLIN) | 126840 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | อาหารเจ |
General subdivision | บ๊ะจ่าง. |
9 (RLIN) | 126841 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | เส้นทางเศรษฐี |
Related parts | 18, 311 (ต.ค. 2555) 56-57 |
International Standard Serial Number | 0859-1652 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.