คำกล่าวอ้างทางสุขภาพบนฉลากอาหาร / (Record no. 131167)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 04156nab a2200205 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000133563
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 130204c2555 mr1 0 0tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091418
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151557
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100630
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201410241359
Level of effort used to assign classification Kriangsak
-- 201302041050
-- kularb
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME
Corporate name or jurisdiction name as entry element กองบรรณาธิการฉลาดซื้อ
9 (RLIN) 85
245 10 - TITLE STATEMENT
Title คำกล่าวอ้างทางสุขภาพบนฉลากอาหาร /
Statement of responsibility, etc. กองบรรณาธิการ
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2013 M06
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. คำกล่าวอ้างที่ปรากฏบนฉลากอาหาร มีผลอย่างมากที่ทำให้ผู้บริโภคตัดสินใจซื้อ สารอาหารที่มีการกล่าวอ้างถึงต้องมีอยู่ในบัญชีสารอาหารที่แนะนำให้บริโภคประจำวัน โดยผลิตภัณฑ์ที่กล่าวอ้างต้องมีสารอาหารนั้นยู่ในระดับที่จัดว่า "เป็นแหล่งของ" ของสารอาหารนั้นในปริมาณหนึ่งหน่วยบริโภคอ้างอิงและปริมาณที่แสดงบนฉลาก มีหลักฐานทางวิทยาศาสตร์ที่เชื่อถือได้และการกล่าวอ้างจะต้องไม่มีข้อความระบุหรือมีความหมายให้เข้าใจว่าการบริโภคสารอาหารนั้นจะสามารถป้องกันหรือบำบัดรักษาโรคได้ เช่น "แคลเซียมเป็นส่วนประกอบสำคัญของกระดูกและฟัน" การจะระบุเช่นนี้ได้ ต้องมีแคลเซียมอย่างน้อย ร้อยละ 10 เพราะเมื่อผู้บริโภคเห็นข้อความนี้แล้วจะเข้าใจทันทีว่าผลิตภัณฑ์นี้มีแคลเซียมอยู่มาก คำกล่าวอ้างที่ดึงดูดใจนั้นมีผลต่อการตัดสินใจซื้อ ความเข้าใจในเรื่องฉลากจึงสำคัญที่ต้องทำความเข้าใจเพื่อยกระดับผู้บริโภคให้เท่าทันเกมของผู้ประกอบการ
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. The health allusions on food labels have dramatic effects for making a decision of consumers to buy. Nutrients which are mentioned must available in the nutrients account recommended in daily consumption. The products that mention must contain the nutrient in the level considering as "A source of" in reference amount of one serving size showing on label. Food labels should have scientific reliable evidence. The label must not be mentioned to mislead the consumer from therapeutic properties to protect and treat the disease, such as "Calcium is an important component of bones and teeth". To specific as this, must have calcium at least 10 percent. Consumers can understand immediately that this product has a lot of calcium. The attractive mentions that will affect to make a decision to purchase. Understanding of the label is important to recognize the consumers and raise the level of consumers to know and aware in the game of manufacturers.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term spv55m07
9 (RLIN) 182007
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ฉลากโภชนาการ.
9 (RLIN) 4429
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ฉลากอาหาร.
9 (RLIN) 150838
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title ฉลาดซื้อ
Related parts 19, 139 (ก.ย. 2555) 32-36
International Standard Serial Number 0858-9461
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.