โภชนาการในกีฬาเทนนิส / (Record no. 136371)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 03607nab a2200205 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000138785 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 140814c2555 mr1 0 0tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091454 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151642 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100716 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201509030946 |
Level of effort used to assign classification | Kriangsak |
-- | 201408141049 |
-- | fl5_book |
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | อวรรณ ภู่ชัยวัฒนานนท์ |
9 (RLIN) | 133033 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | โภชนาการในกีฬาเทนนิส / |
Statement of responsibility, etc. | อวรรณ ภู่ชัยวัฒนานนท์ |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2014 M12 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | เทนนิสเป็นกีฬาที่เล่นได้ทั้งผู้ชายและผู้หญิง เป็นเกมที่อาศัยทักษะ ความเร็ว ความคล่องตัว ซึ่งสมรรถภาพทางกายเป็นผลจากการฝึกซ้อม รวมทั้งการรับประทานอาหารอย่างถูกต้อง ซึ่งอาหารของนักกีฬาแต่ละคนจะแตกต่างกันออกไปตามรูปแบบการเล่น และการฝึกซ้อม โดยมีหลักในการพิจารณาความเหมาะสมของอาหาร คือ นักกีฬาได้รับพลังงานเพียงพอกับความต้องการในระหว่างการฝึกซ้อม สามารถรักษาน้ำหนักตัวและปริมาณไขมัน ได้รับสารอาหารเพียงพอ สามารถลดความเสี่ยงจากการรับประทานอาหาร มีโอกาสทดลองรับประทานอาหารเพื่อให้เกิดความคุ้นเคย และนักกีฬามีความสุขกับอาหารที่รับประทานในแต่ละวัน นอกจากนี้นักกีฬาควรวางแผนการดื่มน้ำ ก่อน ระหว่าง และหลังการแข่งขัน เพื่อลดความเสี่ยงและผลที่อาจเกิดขึ้นจากภาวะที่ร่างกายขาดน้ำด้วย. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | Tennis can play both in man and woman that focus on skill, speed, streamlined which physical performance as result from exercise is including eating properly. Each athlete's diet will vary according to the style of play and practicing. The key to determining the appropriateness of the food is athletes get enough energy needs during practicing, can control weight and amount of fat, get enough nutrients, reduce risk from food consumed, has chance to try eating to make it familiar, athletes happy with the food eaten each day. Athletes should plan to drinking water before, between and after competition to reduce the risk and result that may occur from dehydration. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD57M09 |
9 (RLIN) | 180798 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | นักเทนนิส |
General subdivision | แง่โภชนาการ. |
9 (RLIN) | 133034 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | นักกีฬา |
General subdivision | แง่โภชนาการ. |
9 (RLIN) | 15210 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | สารวิทยาศาสตร์การกีฬา |
Related parts | 13, 144 (ก.ค. 2555) 6-8 |
International Standard Serial Number | 1513-2867 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.