เช็คสารตะกั่วใน "ปลาทูน่ากระป๋อง" / (Record no. 136535)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 04084nab a2200229 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000138949 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 140826 2556 th 000 0 tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091453 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151640 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100718 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201509030945 |
Level of effort used to assign classification | Kriangsak |
-- | 201408261404 |
-- | fl5_journal |
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME | |
Corporate name or jurisdiction name as entry element | กองบรรณาธิการฉลาดซื้อ |
9 (RLIN) | 85 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | เช็คสารตะกั่วใน "ปลาทูน่ากระป๋อง" / |
Statement of responsibility, etc. | กองบรรณาธิการ |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2014 M12 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | กองบรรณาธิการฉลาดซื้อได้สุ่มตัวอย่างปลาทูน่ากระป๋องชนิดปรุงในน้ำมันพืชและปรุงในน้ำเกลือจำนวน16 ตัวอย่าง 8 ยี่ห้อ เพื่อตรวจวิเคราะห์หาการปนเปื้อนสารตะกั่ว ซึ่งผลวิเคราะห์ไม่พบการปนเปื้อนสารตะกั่ว แต่ควรระวังการปนเปื้อนของเชื้อจุลินทรีย์อื่น ที่ปนเปื้อนมากับเนื้อปลา โดยปรุงเนื้อปลาทูน่าให้สุกก่อนรับประทาน ทูน่ากระป๋องมีปริมาณโซเดียมถึง 1 ใน 4 ของปริมาณโซเดียมที่เหมาะสมต่อร่างกายใน 1วัน จึงควรรับประทานเป็นอาหารมื้อหลักไม่เกินวันละ 1กระป๋อง เลือกปลาทูน่าแบบสดหรือบรรจุกระป๋องมีกรดไขมันกลุ่มโอเมก้า3 และมี DHA ซึ่งเป็นกรดไขมันที่จำเป็นต่อร่างกาย ช่วยเสริมสร้างความแข็งแรงให้กับเซลล์ ช่วยในการทำงานของระบบสมอง ระบบประสาท มีสาร HDLเป็นโคเลสเตอรอลชนิดดี ที่ช่วยขจัดโคเลสเตอรอลชนิดเลวออกจากร่างกาย ช่วยลดความเสี่ยงต่อการเป็นโรคหัวใจ และมีโปรตีนสูงด้วย. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | Chaladsue editorial department has sampling on tuna cans both in oils and salt water about 16 samples, 8 brands to testing for lead contamination which research result didn't contamination of lead but should beware of microorganisms contamination that contaminated in fish meat by cook tuna meat before consume. Tuna cans has amount of sodium up to 1 in 4 of the sodium content that suitable for body so must consume tuna cans as main food no more than 1 can per day.. Fresh tuna or tuna cans have omega 3 fatty acids and DHA which is fatty acids that essential to the body help enhance strength of cells, help function of brain system, nervous system, contain HDL substance as good cholesterol that help removes bad cholesterol from the body, reduce risk of heart disease and high protein too. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | SPV57M08 |
9 (RLIN) | 180920 |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD57M09 |
9 (RLIN) | 180798 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ปลาทูน่ากระป๋อง |
General subdivision | ตะกั่ว |
-- | การทดสอบ. |
9 (RLIN) | 133191 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | อาหาร |
General subdivision | การปนเปื้อน |
-- | โลหะหนัก. |
9 (RLIN) | 131699 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ปลาทูน่ากระป๋อง |
General subdivision | แง่โภชนาการ. |
9 (RLIN) | 133192 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | ฉลาดซื้อ |
Related parts | 20, 153 (พ.ย. 2556) 26-31 |
International Standard Serial Number | 0858-9461 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.