เทคนิคการทำแห้งแบบโฟมแมท / (Record no. 136681)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 04183nab a2200205 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000139095 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 140916c2556 mr1 0 0tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091411 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151549 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100719 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201509031015 |
Level of effort used to assign classification | Kriangsak |
-- | 201409161516 |
-- | fl5_book |
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | วราภรณ์ ประเสริฐ |
9 (RLIN) | 125481 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | เทคนิคการทำแห้งแบบโฟมแมท / |
Statement of responsibility, etc. | วราภรณ์ ประเสริฐ |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2015 M01 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | การทำแห้งเป็นกระบวนการดั้งเดิมที่ใช้ในการถนอมอาหาร ช่วยยับยั้งการเจริญเติบโตของจุลินทรีย์ เช่น รา ยีสต์ แบคทีเรีย ยับยั้งการทำงานของเอนไซม์ ชะลอปฏิกิริยาต่างๆ ที่เป็นสาเหตุให้อาหารเสื่อมเสีย การทำแห้งแบบโฟมแมท เป็นกระบวนการที่ทำให้อาหารเหลวหรืออาหารที่มีลักษณะข้นเกิดเป็นโฟมที่มีความคงตัว แล้วนำไปทำแห้งด้วยลมร้อนภายใต้ความดันบรรยากาศ กระบวนการทำแห้งแบบโฟมแมท มีความเหมาะสมกับวัตถุดิบหลายชนิด โดยเฉพาะวัตถุดิบที่ไวต่อความร้อน มีความหนืด มีปริมาณน้ำตาลสูง เช่น น้ำผลไม้ เนื้อผลไม้ข้น ช่วยลดเวลาในการทำแห้งของอาหาร ลดการเกิดปฏิกิริยาสีน้ำตาลในผลิตภัณฑ์กล้วย ลดการเกิดขอบแข็ง และช่วยให้การสูญเสียสารอาหารลดลง ผลจากการทำแห้งแบบโฟมแมท มักนำมาบดเป็นผงโดยเฉพาะการผลิตผัก ผลไม้ผง ซึ่งเทคนิคการทำแห้งแบบโฟมแมทนี้ สามารถนำมาปรับใช้กับเทคโนโลยี การทำแห้งพื้นฐาน การอบด้วยตู้อบลมร้อน การทำแห้งแบบถาด การทำแห้งด้วยเครื่องทำแห้งแบบลูกกลิ้งได้. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | Dehydration is simplified process that use in food preservation, inhibit microbial growth such as mold, yeast, bacteria, inhibiting enzyme function, slowing various reactions that are the causes of food spoilage. Foam-mat drying technique is a process that makes liquid food or foods with thick characteristic into form of foam with stability characteristics then dry with hot wind under atmospheric pressure. Foam-mat drying technique process suitable to various raw materials especially raw materials that are sensitive to heat, viscous, contain high amount of sugar such as fruit juice, fruit meat concentrate help reduce time of drying of food, reduce brown reaction in banana products, reduce hard edge and reduce loss of nutrients. Results from foam-mat drying technique can deployed in technologies such as basic drying, baking with hot-air cabinet, drying with trays, drying with roller dryers. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | SPV57M10 |
9 (RLIN) | 181013 |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD57M09 |
9 (RLIN) | 180798 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | การทำแห้งแบบโฟมแมท. |
9 (RLIN) | 133352 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | อาหาร |
Related parts | 43, 3 (ก.ค.-ก.ย. 2556) 23-26 |
International Standard Serial Number | 0125-1147 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.