การบรรจุอาหารแบบต่อต้านจุลินทรีย์ (Antimicrobial Food Packaging) / (Record no. 137311)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03966nab a2200229 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000139727
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 141217c2557 mr1 0 0tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091500
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151649
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201602261148
Level of effort used to assign classification Kriangsak
Level of effort used to assign subject headings 201510100724
Level of effort used to assign classification VLOAD
-- 201412171416
-- fl5_book
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name เยาวพา สุวัตถิ
9 (RLIN) 76124
245 10 - TITLE STATEMENT
Title การบรรจุอาหารแบบต่อต้านจุลินทรีย์ (Antimicrobial Food Packaging) /
Statement of responsibility, etc. เยาวพา สุวัตถิ
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2015 M04
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. การบรรจุอาหารแบบต่อต้านจุลินทรีย์ หมายถึง ระบบการบรรจุที่สามารถทำลายหรือยับยั้งการเจริญเติบโตของจุลินทรีย์ที่ทำให้อาหารเน่าเสีย และจุลินทรีย์ก่อโรคที่ปนเปื้อนในอาหาร เพื่อช่วยรักษาความปลอดภัย คุณภาพ และยืดอายุการเก็บรักษาอาหาร รูปแบบของการบรรจุอาหารแบบต่อต้านจุลินทรีย์มีหลายรูปแบบ เช่น ซองหรือแผ่นปลดปล่อยสารระเหย ใช้ในการยืดอายุการเก็บขนมอบ ผลิตภัณฑ์ปลาแห้ง การพ่นก๊าซหรือแผ่นปลดปล่อยก๊าซ ใช้ควบคุมการเจริญของเชื้อรา Penicillium spp. และ Aspergillus spp. ในผลไม้ตระกูลส้ม เบอร์รี่ และองุ่น สารเคลือบหรือฟิล์มเคลือบต่อต้านจุลินทรีย์ ใช้ชะลอการเจริญของยีสต์ รา และแบคทีเรีย ระหว่างการเก็บรักษาและการกระจายสินค้า ฟิล์มดูดซับต่อต้านจุลินทรีย์ ใช้เพื่อช่วยให้สารต้านจุลินทรีย์ที่ไวต่อความร้อนสามารถนำมาใช้ได้ และฟิล์มเกาะติดต่อต้านจุลินทรีย์ .
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Antimicrobial Food Packaging is packaging system can destroy or inhibit the growth of microorganisms that make rotten foods and the pathogenic microbial contaminated in food to help maintain security, quality and extend the shelf life of food. There have a lot of Antimicrobial Food Packaging format such as sachet or volatiles release sheets use to extend shelf life of baked goods, dried fish product, gas spraying or gas release sheets use to control growth of Penicillium spp. and Aspergillus spp. in orange, berry and grape fruit family. Coating or film substance against microorganism to slowdown growth of yeast, mold and bacteria during store or distribute of products. Antimicrobial film use to help antimicrobial substance that susceptibility to heat can be use and antimicrobial film.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term SPV57M12
9 (RLIN) 178344
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term FOOD58M01
9 (RLIN) 181033
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element บรรจุภัณฑ์แอกทิฟ.
9 (RLIN) 5686
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element อาหาร
General subdivision การเน่าเสีย.
9 (RLIN) 39565
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element สารต้านจุลินทรีย์ในอาหาร.
9 (RLIN) 56231
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title R&D NEWSLETTER
Related parts 21, 2 (เม.ย.-มิ.ย. 2557) 2-4
International Standard Serial Number 1513685x
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.