ประโยชน์ของสาร โอทีพีพี (OTPP) ในชาอู่หลงกับระดับไขมันในเลือด / (Record no. 137342)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 02459nab a2200193 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000139758 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 141218 2557 th 000 0 tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091500 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151649 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100725 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201504021018 |
Level of effort used to assign classification | fl5_book |
-- | 201412181036 |
-- | siripon |
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | ฉัตรภา หัตถโกศล |
9 (RLIN) | 134040 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | ประโยชน์ของสาร โอทีพีพี (OTPP) ในชาอู่หลงกับระดับไขมันในเลือด / |
Statement of responsibility, etc. | ฉัตรภา หัตถโกศล |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2015 M04 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | ชาอู่หลง เป็นชาที่ผ่านกระบวนการกึ่งหมัก หรือหมักเพียงบางส่วน มีสารต้านอนุมูลอิสระหลายชนิด ได้แก่ โพลีฟีนอล(Polyphenols) แอลคาลอยด์ (Alkaloids) ซาโปนิน (Saponins) พอลิแซคคาไรด์ (Polysaccharides) และแทนนิน (Tannins) และยังพบสาร Oolong Tea Polymerized Polyphenols (OTPP) ที่เกิดจากกระบวนการกึ่งหมักของใบชา ซึ่งออกฤทธิ์ได้ดีกว่าสารโพลีฟีนอลอื่นๆ สารนี้มีประโยชน์ต่อร่างกายในหลายกลไก เช่น ช่วยลดระดับความดันโลหิต ช่วยลดความเสี่ยงต่อการเกิดเซลล์มะเร็ง ลดความเสี่ยงการเกิดโรคหัวใจและหลอดเลือด ช่วยควบคุมระดับน้ำตาลในเลือด ช่วยควบคุมน้ำหนัก รวมถึงช่วยลดและควบคุมระดับไขมันในร่างกายได้. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD58M01 |
9 (RLIN) | 181033 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ชาแดง |
General subdivision | แง่อนามัย. |
9 (RLIN) | 133216 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ชาแดง |
General subdivision | โอทีพีพี |
-- | คุณสมบัติ. |
9 (RLIN) | 134041 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | อาหาร |
Related parts | 44, 2 (เม.ย.-มิ.ย. 2557) 44-46 |
International Standard Serial Number | 0125-1147 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.