โดนัทกับสารกันบูด / (Record no. 137780)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 03316nab a2200217 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000140204 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 150219c2557 mr1 0 0tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091503 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151653 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201602261145 |
Level of effort used to assign classification | Kriangsak |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100728 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
-- | 201502191019 |
-- | fl5_book |
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME | |
Corporate name or jurisdiction name as entry element | กองบรรณาธิการฉลาดซื้อ |
9 (RLIN) | 85 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | โดนัทกับสารกันบูด / |
Statement of responsibility, etc. | กองบรรณาธิการ |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2015 M07 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | สารกันบูดที่นิยมใช้ในโดนัทมีอยู่ 3 ชนิด คือ กรดเบนโซอิก(Benzoic Acid) กรดซอร์บิก (Sorbic Acid) กรดโปรปิโอนิค (Propionic Acid) ซึ่งตามประกาศของกระทรวงสาธารณสุข ฉบับที่281 พ.ศ. 2547 เรื่องวัตถุเจือปนอาหาร ได้กำหนดปริมาณสูงสุดของวัตถุกันเสียที่อนุญาตให้พบได้ในอาหารไม่เกิน 1,000 มิลลิกรัมต่อน้ำหนักอาหาร 1 กิโลกรัม การวิเคราะห์หาสารกันบูดในโดนัททั้งหมด 8 ตัวอย่าง พบว่ามี 3 ตัวอย่างที่มีสารกันบูดในปริมาณที่น้อยมาก โดยโดนัทที่พบสารกันบูดสูงสุด คือ โดนัทน้ำตาลไม่มียี่ห้อที่ทอดขายบริเวณอนุสาวรีย์ชัย มีสารเบนโซอิก 18.72 มิลลิกรัมต่อกิโลกรัม ซอร์บิก 3.17 มิลลิกรัมต่อกิโลกรัม เฉลี่ยต่อโดนัท 1 ชิ้นที่น้ำหนัก 30 กรัม จะมีการใช้สารกันบูดเพียง 6.57 มิลลิกรัม. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | Most popular preservative are Benzoic Acid, Sorbic Acid and Propionic Acid which from announcement of Ministry Health volume 281, 2004 about food additives by allow amount of preservatives that found in foods no more than 1,000 milligram per 1 kilogram of food. To analyze preservatives in doughnut in 8 examples have found 3 examples that has preservative in very small amounts which the most amount of preservatives is no Brand doughnut at Victory Monument contains 18.72 milligram of benzoic substance per kilogram, 3.17 milligram of sorbic acid per kilogram average per 1 piece of doughnut at 30 grams weight will use preservatives 6.57 milligram only. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD58M02 |
9 (RLIN) | 181066 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | โดนัท |
General subdivision | วัตถุกันเสีย. |
9 (RLIN) | 134490 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | โดนัท |
General subdivision | แง่อนามัย. |
9 (RLIN) | 119374 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | โดนัท |
General subdivision | โภชนาการ. |
9 (RLIN) | 134491 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | ฉลาดซื้อ |
Related parts | 20, 159 (พ.ค. 2557) 27-31 |
International Standard Serial Number | 0858-9461 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.