โดนัทกับสารกันบูด / (Record no. 137780)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03316nab a2200217 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000140204
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 150219c2557 mr1 0 0tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091503
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151653
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201602261145
Level of effort used to assign classification Kriangsak
Level of effort used to assign subject headings 201510100728
Level of effort used to assign classification VLOAD
-- 201502191019
-- fl5_book
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME
Corporate name or jurisdiction name as entry element กองบรรณาธิการฉลาดซื้อ
9 (RLIN) 85
245 10 - TITLE STATEMENT
Title โดนัทกับสารกันบูด /
Statement of responsibility, etc. กองบรรณาธิการ
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2015 M07
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. สารกันบูดที่นิยมใช้ในโดนัทมีอยู่ 3 ชนิด คือ กรดเบนโซอิก(Benzoic Acid) กรดซอร์บิก (Sorbic Acid) กรดโปรปิโอนิค (Propionic Acid) ซึ่งตามประกาศของกระทรวงสาธารณสุข ฉบับที่281 พ.ศ. 2547 เรื่องวัตถุเจือปนอาหาร ได้กำหนดปริมาณสูงสุดของวัตถุกันเสียที่อนุญาตให้พบได้ในอาหารไม่เกิน 1,000 มิลลิกรัมต่อน้ำหนักอาหาร 1 กิโลกรัม การวิเคราะห์หาสารกันบูดในโดนัททั้งหมด 8 ตัวอย่าง พบว่ามี 3 ตัวอย่างที่มีสารกันบูดในปริมาณที่น้อยมาก โดยโดนัทที่พบสารกันบูดสูงสุด คือ โดนัทน้ำตาลไม่มียี่ห้อที่ทอดขายบริเวณอนุสาวรีย์ชัย มีสารเบนโซอิก 18.72 มิลลิกรัมต่อกิโลกรัม ซอร์บิก 3.17 มิลลิกรัมต่อกิโลกรัม เฉลี่ยต่อโดนัท 1 ชิ้นที่น้ำหนัก 30 กรัม จะมีการใช้สารกันบูดเพียง 6.57 มิลลิกรัม.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Most popular preservative are Benzoic Acid, Sorbic Acid and Propionic Acid which from announcement of Ministry Health volume 281, 2004 about food additives by allow amount of preservatives that found in foods no more than 1,000 milligram per 1 kilogram of food. To analyze preservatives in doughnut in 8 examples have found 3 examples that has preservative in very small amounts which the most amount of preservatives is no Brand doughnut at Victory Monument contains 18.72 milligram of benzoic substance per kilogram, 3.17 milligram of sorbic acid per kilogram average per 1 piece of doughnut at 30 grams weight will use preservatives 6.57 milligram only.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term FOOD58M02
9 (RLIN) 181066
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element โดนัท
General subdivision วัตถุกันเสีย.
9 (RLIN) 134490
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element โดนัท
General subdivision แง่อนามัย.
9 (RLIN) 119374
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element โดนัท
General subdivision โภชนาการ.
9 (RLIN) 134491
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title ฉลาดซื้อ
Related parts 20, 159 (พ.ค. 2557) 27-31
International Standard Serial Number 0858-9461
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.