ถั่วเหลือง อาหารธรรมดาแต่คุณค่ามหาศาล / (Record no. 137782)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03441nab a2200181 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000140206
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 150219 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091503
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151653
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201602261143
Level of effort used to assign classification Kriangsak
Level of effort used to assign subject headings 201510100728
Level of effort used to assign classification VLOAD
-- 201502191517
-- joy
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name เย็นใจ ฐิตะฐาน
9 (RLIN) 78445
245 10 - TITLE STATEMENT
Title ถั่วเหลือง อาหารธรรมดาแต่คุณค่ามหาศาล /
Statement of responsibility, etc. เย็นใจ ฐิตะฐาน, วาสนา นาราศรี และอุษา ภูคัสมาส
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. ถั่วเหลือง สามารถนำมาแปรรูปเป็นผลิตภัณฑ์อาหารได้หลายชนิด เช่น เต้าหู้อ่อน เต้าหู้แข็ง ฟองเต้าหู้ เต้าฮวย นมถั่วเหลือง โปรตีนเกษตร อาหารขบเคี้ยว ซีอิ๊ว เต้าเจี้ยว น้ำมันพืช ในแง่คุณค่าทางโภชนาการถั่วเหลืองมีไขมันร้อยละ 20 โปรตีนร้อยละ40 มีกรดไขมันอิ่มตัวต่ำ เป็นแหล่งที่ดีของกรดลิโนเลอิกและกรดลิโนเลนิก ซึ่งร่างกายไม่สามารถสังเคราะห์เองได้ ถั่วเหลือง มีประโยชน์ช่วยลดความเสี่ยงจากโรคมะเร็งเต้านม ช่วยลดและป้องกันโรคหัวใจ ใช้บริโภคแทนน้ำนมวัวในผู้ที่แพ้นมวัวและแพ้แล็กโทสในนม ใช้เป็นอาหารสำหรับผู้ป่วยเบาหวาน ช่วยป้องกันโรคระบบทางเดินอาหารและเป็นแหล่งโปรตีนสำคัญสำหรับผู้ที่รับประทานมังสวิรัติเนื่องจากมีกรดอะมิโนที่จำเป็นต่อร่างกาย.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Soybean can transform into various food products such as soft tofu, hard tofu, gypsum, soybean curd, soybean milk, textured vegetable protein, snack, soy sauce, bean paste, vegetable oil. In term of nutritious, soybean have 20% of fat, 40% of protein, low saturated fat, good source of Linoleic acid and Linoleic acid which body cannot synthesize by their own. Soybean can reduce risk of breast cancer, reduce and protect from heart disease, use instead of cow milk in those who are allergic to cow milk and lactose, use ad food for diabetes patients, help prevent digestive tract disease and necessary source of protein for vegetarian because it has amino acids needed by the body.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term FOOD58M02
9 (RLIN) 181066
650 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ถั่วเหลือง
General subdivision แง่โภชนาการ.
9 (RLIN) 134492
650 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ถั่วเหลือง
General subdivision แง่อนามัย.
9 (RLIN) 86523
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title อาหาร
Related parts 41, 4 (ต.ค.-ธ.ค.2554) 332-334
International Standard Serial Number 0125-1147
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.