บริโภคอาหารปลอดภัยได้ด้วยฉลาก

Material type: ArticleArticleSubject(s): ฉลากโภชนาการ In: เส้นทางเศรษฐี 16, 257 (ก.ค. 2553) 72Summary: ฉลากอาหาร เป็นแหล่งข้อมูลเกี่ยวกับผลิตภัณฑ์อาหารที่มีอยู่ใกล้ตัวผู้บริโภค สามารถดูแลสุขภาพของตนโดยอาศัยข้อมูลบนฉลาก สามารถป้องกันอันตรายจากการบริโภคผลิตภัณฑ์อาหารนั้น ข้อมูลสำคัญ ได้แก่ ชื่ออาหาร เครื่องหมาย อย. ชื่อและที่ตั้งของผู้ผลิต ปริมาณอาหาร ส่วนประกอบที่สำคัญ วันเดือนปีผลิต คำแนะนำในการเก็บรักษา คำเตือน วิธีปรุงหรือวิธีใช้ และ ข้อมูลโภชนาการที่จะช่วยเปรียบเทียบคุณค่าโภชนาการกับราคา นอกจากฉลากอาหาร ยังต้องดูเรื่องการขนส่ง การเก็บรักษา สภาพภาชนะบรรจุ และสังเกตสภาพของอาหาร มีการเปลี่ยนแปลงของสี กลิ่น รส หรือไม่ หากพบอาหารแสดงฉลากไม่ถูกต้อง แจ้งเบาะแสที่สายด่วน อย. 1556 หรือสาธารณสุขแต่ละจังหวัดSummary: A food label, a food product information source, which is near consumers, will take care of oneself with the information found on the label, will prevent a danger from such food consumption. The important information on the label is the food name, FDA mark, manufacturer's name and location, food content, important composition, production date/month/year, preservation guideline, warning, cooking method or using method, and nutritional information helping a comparison of nutritional value with a price. Besides the food label, it is necessary to see the transportation, preservation, preservation, container condition, and condition observation of the food whither having a change of color, favor, and taste or not. In case of finding any incorrect food label, call to the FDA hot line 1556 or the public health in each province.
No physical items for this record

YJ2011 M06

ฉลากอาหาร เป็นแหล่งข้อมูลเกี่ยวกับผลิตภัณฑ์อาหารที่มีอยู่ใกล้ตัวผู้บริโภค สามารถดูแลสุขภาพของตนโดยอาศัยข้อมูลบนฉลาก สามารถป้องกันอันตรายจากการบริโภคผลิตภัณฑ์อาหารนั้น ข้อมูลสำคัญ ได้แก่ ชื่ออาหาร เครื่องหมาย อย. ชื่อและที่ตั้งของผู้ผลิต ปริมาณอาหาร ส่วนประกอบที่สำคัญ วันเดือนปีผลิต คำแนะนำในการเก็บรักษา คำเตือน วิธีปรุงหรือวิธีใช้ และ ข้อมูลโภชนาการที่จะช่วยเปรียบเทียบคุณค่าโภชนาการกับราคา นอกจากฉลากอาหาร ยังต้องดูเรื่องการขนส่ง การเก็บรักษา สภาพภาชนะบรรจุ และสังเกตสภาพของอาหาร มีการเปลี่ยนแปลงของสี กลิ่น รส หรือไม่ หากพบอาหารแสดงฉลากไม่ถูกต้อง แจ้งเบาะแสที่สายด่วน อย. 1556 หรือสาธารณสุขแต่ละจังหวัด

A food label, a food product information source, which is near consumers, will take care of oneself with the information found on the label, will prevent a danger from such food consumption. The important information on the label is the food name, FDA mark, manufacturer's name and location, food content, important composition, production date/month/year, preservation guideline, warning, cooking method or using method, and nutritional information helping a comparison of nutritional value with a price. Besides the food label, it is necessary to see the transportation, preservation, preservation, container condition, and condition observation of the food whither having a change of color, favor, and taste or not. In case of finding any incorrect food label, call to the FDA hot line 1556 or the public health in each province.

There are no comments on this title.

to post a comment.