จากใบโคคาสู่น้ำชาเพิ่มพลังของเผ่าอินคา ที่เปรู / อู่ทิพย์

By: อู่ทิพย์, นามแฝงMaterial type: ArticleArticleSubject(s): ชา -- โคคา In: เส้นทางเศรษฐี 17, 283 (ส.ค. 2554) 30-31Summary: ใบโคคา เป็นใบไม้ประเภทสมุนไพรที่ชาวพื้นเมืองอินคา บรรพบุรุษของชาวเปรู นำไปใช้ ประโยชน์ได้หลายรูปแบบ เริ่มตั้งแต่นำไปใช้ประกอบพิธีกรรมบูชาเทพหรือนำไปอมเพื่อช่วยสร้างพลัง ลดความอยากอาหาร และใบโคคายังทำเป็นน้ำชาเพื่อเป็นการผ่อนคลายสำหรับผู้มีปัญหาในด้านความไม่พร้อมของร่างกาย โดยจะช่วยพลิกฟื้นให้ร่างกายสู่สภาพปกติ ในปี ค.ศ. 1975 นักวิทยาศาสตร์จากมหาวิทยาลัยฮาร์วาร์ด ได้พยายามค้นคว้าจนได้พบถึงคุณค่าของใบโคคาที่น่าสนใจไม่แพ้ผักชนิดอื่น ๆ สมัยก่อนผู้ป่วยไม่สบายสามารถอมใบโคคาสัก 1 ก้อน สักพักก็จะเกิดน้ำออกจากใบโคคา พร้อมทั้งรสหวานไปในตัว ซึ่งเป็นการช่วยลดอาการหิว ไม่อยากอาหารได้ดี ช่วยลดไข้และสร้างพละกำลังให้สดชื่น และได้เห็นผลชัดเจนเมื่อนำใบโคคามาทำเป็นน้ำชาที่ใช้ดื่มได้ทำให้เกิดผลดีต่อสุขภาพ ทำให้มีความสดชื่นขึ้นโดยเฉพาะผู้ที่แพ้สภาพอากาศเบาบาง Summary: Coca leaves is leaves in herb type that indigenous peoples Inca, ancestors of Peruvian. Can be utilized in a variety formats. Starting by implement in the ritual to deity worship or keep in mouth to help create energy, reduce appetite. And coca leaves also make as tea for relaxation for those who have problems of unavailability of the body by helps the body regain to normal state. In 1975 scientists from the Harvard university try to research until find the value of coca leaves that is interesting not lose to other vegetables. Formerly, the patient can keep coca leaves in the mouth for small amount few minutes the water will out of the coca leaves and sweet taste in itself which it helps alleviate hunger, no appetite, colds prevention and build power to feel refresh. And can clearly see when applied coca leaves to make a tea drink causing good for health, refreshing especially those who are allergic to low of air.
No physical items for this record

YJ2012 M10

YJ2012 M10

ใบโคคา เป็นใบไม้ประเภทสมุนไพรที่ชาวพื้นเมืองอินคา บรรพบุรุษของชาวเปรู นำไปใช้ ประโยชน์ได้หลายรูปแบบ เริ่มตั้งแต่นำไปใช้ประกอบพิธีกรรมบูชาเทพหรือนำไปอมเพื่อช่วยสร้างพลัง ลดความอยากอาหาร และใบโคคายังทำเป็นน้ำชาเพื่อเป็นการผ่อนคลายสำหรับผู้มีปัญหาในด้านความไม่พร้อมของร่างกาย โดยจะช่วยพลิกฟื้นให้ร่างกายสู่สภาพปกติ ในปี ค.ศ. 1975 นักวิทยาศาสตร์จากมหาวิทยาลัยฮาร์วาร์ด ได้พยายามค้นคว้าจนได้พบถึงคุณค่าของใบโคคาที่น่าสนใจไม่แพ้ผักชนิดอื่น ๆ สมัยก่อนผู้ป่วยไม่สบายสามารถอมใบโคคาสัก 1 ก้อน สักพักก็จะเกิดน้ำออกจากใบโคคา พร้อมทั้งรสหวานไปในตัว ซึ่งเป็นการช่วยลดอาการหิว ไม่อยากอาหารได้ดี ช่วยลดไข้และสร้างพละกำลังให้สดชื่น และได้เห็นผลชัดเจนเมื่อนำใบโคคามาทำเป็นน้ำชาที่ใช้ดื่มได้ทำให้เกิดผลดีต่อสุขภาพ ทำให้มีความสดชื่นขึ้นโดยเฉพาะผู้ที่แพ้สภาพอากาศเบาบาง

Coca leaves is leaves in herb type that indigenous peoples Inca, ancestors of Peruvian. Can be utilized in a variety formats. Starting by implement in the ritual to deity worship or keep in mouth to help create energy, reduce appetite. And coca leaves also make as tea for relaxation for those who have problems of unavailability of the body by helps the body regain to normal state. In 1975 scientists from the Harvard university try to research until find the value of coca leaves that is interesting not lose to other vegetables. Formerly, the patient can keep coca leaves in the mouth for small amount few minutes the water will out of the coca leaves and sweet taste in itself which it helps alleviate hunger, no appetite, colds prevention and build power to feel refresh. And can clearly see when applied coca leaves to make a tea drink causing good for health, refreshing especially those who are allergic to low of air.

There are no comments on this title.

to post a comment.