อารมณ์นี้สิ...ชาเขียว / ขวัญชนก โชติช่วง

By: ขวัญชนก โชติช่วงMaterial type: ArticleArticleSubject(s): ชา -- ประเภท | ชาเขียว -- แง่อนามัย | ชาเขียว -- แง่โภชนาการ | ชาเขียว -- คุณสมบัติ In: ประชาคมวิจัย ฉ. 55 (พ.ค. - มิ.ย. 2547) 40 - 42Summary: ชาที่นิยมดื่มแบ่งเป็น 3 ชนิดใหญ่ๆ คือ ชาดำ ชาอูหลง และชาเขียวที่เรียกชื่อต่างกันเนื่องจากมีกรรมวิธีผลิต การหมัก การบ่ม แตกต่างกัน การผลิตชาเขียวมีกระบวนการผลิตที่ง่ายขั้นตอนน้อย จึงยังคงสารที่มีประโยชน์มากกว่าชาชนิดอื่น ความลับของชาเขียวอยู่ที่ปริมาณสารแคเทชิน พอลิฟีนอล (Catechin Polyphenol)ที่สามารถยับยั้งการสร้างไนโตรซามีน ซึ่งเป็นสารก่อมะเร็งได้ ผู้ชายที่ดื่มชาเขียวเป็นประจำ จะมีความเสี่ยงในการเป็นมะเร็งต่อมลูกหมากลดลง สารในกลุ่มพอลิฟีนอลอีกตัวในชาเขียวถึงครึ่งหนึ่งคือ เอพิกัลโลแคเทชิน กัลแลต (Epigallo-catechin Gallate : EGCG) ซึ่งเป็นสารต้านพิษ และยังช่วยยับยั้งการเติบโตของเซลล์มะเร็งด้วยการฆ่าเซลล์มะเร็งโดยไม่ทำลายเนื้่อเยื่อส่วนดี ช่วยลดระดับ LDL คลอเรสเตอรอลในหลอดเลือด ช่วยในการขับสารพิษและสารอนุมูลอิสระและยับยั้งการก่อตัวแบบผิดปกติของก้อนเลือด ซึ่งเป็นเหตุของอาการหัวใจวายและลมชักได้Summary: The popular tea is divided into 3 main types: the black tea, black dragon tea, and green tea. Their names are different because of their different production process, fermentation, and aging. The production process of such green tea is easy with lesser steps so it still keeps the useful substance much more than other kinds of tea. A secret of the green tea being upon the -Catechin Polyphenol will stop creating the Nitrosamine which can cause cancer. Men who always drink the green tea will reduce risk on prostate cancer. The substance in another group of the Polyphenol in the green tea up to a half is the Epigallo-catechin Gallate: EGCG. It is an antitoxic substance; stops growing of the cancer cell by killing the cancer cell without destroying a good part of membrane; helps reduce a level of LDL and cholesterol in blood vessel; helps expel toxic and oxidant; and stops abnormal spreading of blood which can cause heart failure and epilepsy.
No physical items for this record

ชาที่นิยมดื่มแบ่งเป็น 3 ชนิดใหญ่ๆ คือ ชาดำ ชาอูหลง และชาเขียวที่เรียกชื่อต่างกันเนื่องจากมีกรรมวิธีผลิต การหมัก การบ่ม แตกต่างกัน การผลิตชาเขียวมีกระบวนการผลิตที่ง่ายขั้นตอนน้อย จึงยังคงสารที่มีประโยชน์มากกว่าชาชนิดอื่น ความลับของชาเขียวอยู่ที่ปริมาณสารแคเทชิน พอลิฟีนอล (Catechin Polyphenol)ที่สามารถยับยั้งการสร้างไนโตรซามีน ซึ่งเป็นสารก่อมะเร็งได้ ผู้ชายที่ดื่มชาเขียวเป็นประจำ จะมีความเสี่ยงในการเป็นมะเร็งต่อมลูกหมากลดลง สารในกลุ่มพอลิฟีนอลอีกตัวในชาเขียวถึงครึ่งหนึ่งคือ เอพิกัลโลแคเทชิน กัลแลต (Epigallo-catechin Gallate : EGCG) ซึ่งเป็นสารต้านพิษ และยังช่วยยับยั้งการเติบโตของเซลล์มะเร็งด้วยการฆ่าเซลล์มะเร็งโดยไม่ทำลายเนื้่อเยื่อส่วนดี ช่วยลดระดับ LDL คลอเรสเตอรอลในหลอดเลือด ช่วยในการขับสารพิษและสารอนุมูลอิสระและยับยั้งการก่อตัวแบบผิดปกติของก้อนเลือด ซึ่งเป็นเหตุของอาการหัวใจวายและลมชักได้

The popular tea is divided into 3 main types: the black tea, black dragon tea, and green tea. Their names are different because of their different production process, fermentation, and aging. The production process of such green tea is easy with lesser steps so it still keeps the useful substance much more than other kinds of tea. A secret of the green tea being upon the -Catechin Polyphenol will stop creating the Nitrosamine which can cause cancer. Men who always drink the green tea will reduce risk on prostate cancer. The substance in another group of the Polyphenol in the green tea up to a half is the Epigallo-catechin Gallate: EGCG. It is an antitoxic substance; stops growing of the cancer cell by killing the cancer cell without destroying a good part of membrane; helps reduce a level of LDL and cholesterol in blood vessel; helps expel toxic and oxidant; and stops abnormal spreading of blood which can cause heart failure and epilepsy.

There are no comments on this title.

to post a comment.