กร๊อบ กรอบ....ด้วยแป้งชุบทอด / วราภรณ์ ประเสริฐ

By: วราภรณ์ ประเสริฐMaterial type: ArticleArticleSubject(s): FOOD58M03 | แป้งชุบทอด In: อาหาร 41, 2 (เม.ย.-มิ.ย. 2554) 157-150Summary: แป้งชุบทอดหรือแป้งสำหรับทอด หมายถึง แป้งที่ผสมกับส่วนประกอบอื่น ใช้ชุบอาหารก่อนนำไปทอดเพื่อทำให้กรอบ ลักษณะทั่วไปต้องแห้ง ไม่จับตัวเป็นก้อน มีสีนวลและปราศจากสิ่งแปลกปลอม เช่น แมลง ขนสัตว์ ผม เมื่อนำมาปรุงอาหารตามส่วนผสมและวิธีทำที่แจ้งไว้ที่ฉลาก ต้องมีสี กลิ่นรส และความกรอบ เป็นที่ยอมรับ มีความชื้นไม่เกิน 14 เปอร์เซ็นต์ เถ้าที่ไม่ละลายในกรดไม่เกิน0.07 เปอร์เซ็นต์ อนุญาตให้มีโมโนโซเดียมกลูตาเมตไม่เกิน 1.5 เปอร์เซ็นต์ ห้ามใช้สารโซเดียมบอเรต(บอแรกซ์) แป้งชุบทอดแบ่งเป็น 2 ชนิดคือ แป้งชุบทอดชนิดยึดเกาะ นิยมใช้ร่วมกับเกล็ดขนมปังส่วนใหญ่เป็นแป้งสาลีหรือแป้งข้าวโพด และแป้งเทมปุระ ช่วยในการขึ้นฟู มักใช้ในผลิตภัณฑ์อาหารชุบทอดแช่เยือกแข็งที่ต้องทอดหรืออุ่นก่อนรับประทานSummary: Crispy frymix refer to flour mix with other ingredients can use in food before fried to make it crispy. Generalization of crispy frymix should be dry, no agglomeration, cream color and free from foreign matter such as insect, wool, hair. When cook with method and ingredients that listed on the label must have color, flavor and crispness to be accepted, humidity less than 14 percent, insoluble ash no more than 0.07 %, monosodium glutamate no more than 1.5%, no use of sodium borate (Borax). Crispy frymix can classifies in 2 types 1) normal crispy frymix that use with breadcrumb (most are made from wheat flour or cornstarch) and tempura to make it swells that most use in frozen fried food so it must fried or heat up before consume.
No physical items for this record

แป้งชุบทอดหรือแป้งสำหรับทอด หมายถึง แป้งที่ผสมกับส่วนประกอบอื่น ใช้ชุบอาหารก่อนนำไปทอดเพื่อทำให้กรอบ ลักษณะทั่วไปต้องแห้ง ไม่จับตัวเป็นก้อน มีสีนวลและปราศจากสิ่งแปลกปลอม เช่น แมลง ขนสัตว์ ผม เมื่อนำมาปรุงอาหารตามส่วนผสมและวิธีทำที่แจ้งไว้ที่ฉลาก ต้องมีสี กลิ่นรส และความกรอบ เป็นที่ยอมรับ มีความชื้นไม่เกิน 14 เปอร์เซ็นต์ เถ้าที่ไม่ละลายในกรดไม่เกิน0.07 เปอร์เซ็นต์ อนุญาตให้มีโมโนโซเดียมกลูตาเมตไม่เกิน 1.5 เปอร์เซ็นต์ ห้ามใช้สารโซเดียมบอเรต(บอแรกซ์) แป้งชุบทอดแบ่งเป็น 2 ชนิดคือ แป้งชุบทอดชนิดยึดเกาะ นิยมใช้ร่วมกับเกล็ดขนมปังส่วนใหญ่เป็นแป้งสาลีหรือแป้งข้าวโพด และแป้งเทมปุระ ช่วยในการขึ้นฟู มักใช้ในผลิตภัณฑ์อาหารชุบทอดแช่เยือกแข็งที่ต้องทอดหรืออุ่นก่อนรับประทาน

Crispy frymix refer to flour mix with other ingredients can use in food before fried to make it crispy. Generalization of crispy frymix should be dry, no agglomeration, cream color and free from foreign matter such as insect, wool, hair. When cook with method and ingredients that listed on the label must have color, flavor and crispness to be accepted, humidity less than 14 percent, insoluble ash no more than 0.07 %, monosodium glutamate no more than 1.5%, no use of sodium borate (Borax). Crispy frymix can classifies in 2 types 1) normal crispy frymix that use with breadcrumb (most are made from wheat flour or cornstarch) and tempura to make it swells that most use in frozen fried food so it must fried or heat up before consume.

There are no comments on this title.

to post a comment.