เรียนรู้ " เห็ดหลินจือ " จากตำราจีน / วนิดา จันทรเทพเทวัญ

By: วนิดา จันทรเทพเทวัญMaterial type: ArticleArticleSubject(s): SPV58M02 | FOOD58M02 | เห็ดหลินจือ -- ประวัติ | เห็ดหลินจือ -- องค์ประกอบ | เห็ดหลินจือ -- สรรพคุณทางยา In: R&D NEWSLETTER 21, 3 (ก.ค.-ก.ย. 2557) 2-8Summary: เห็ดหลินจือ เป็นสมุนไพรจำพวกจือ (Ganoderma) จำแนกเป็น 6 กลุ่ม คือ จือแดง จือดำ จือเขียว จือขาว จือเหลือง จือม่วง ส่วนประกอบทางเคมีของเห็ดหลินจือมีหลายประเภท ส่วนประกอบที่มีผลทางสรีรวิทยา ได้แก่ triterpenes, polysaccharides, nucleotide, sterol, biological base และpolypeptide เห็ดหลินจือ มีรสหวาน มีสรรพคุณช่วยให้เกิดความสมดุล มีฤทธิ์เกี่ยวข้องกับระบบประสาท แก้ไอ ปรับความสมดุลของระบบทางเดินหายใจ ใช้เมื่อเกิดอาการวิงเวียนศรีษะ นอนไม่หลับ ใจสั่น หายใจเร็ว หายใจไม่สะดวก ใช้ต้านอาการหัวใจขาดเลือด ต้านอาการบาดเจ็บของตับ ต้านรังสี ปรับสมดุลระบบภูมิคุ้มกัน ต้านเนื้องอก ลดการเกาะตัวของแผ่นเกล็ดเลือดและปรับระดับไขมันในเลือด.Summary: Lingzhi mushroom is Ganoderma herbals can classified in 6 categories are red, black, green, white, yellow, purple Ganoderma. Chemical compositions of Lingzhi mushroom are triterpenes, polysaccharides, nucleotide, sterol, biological base and polypeptide. Lingzhi mushroom has sweet taste can rebalance, effect on the nervous system, cough solve, rebalancing of the respiratory system, can resist ischemic heart, anti-liver injury, radiation resistance, rebalance immunity, tumor suppressor, reduce the adhesion of platelets sheet and adjust blood lipid levels.
No physical items for this record

YJ2015 M07

เห็ดหลินจือ เป็นสมุนไพรจำพวกจือ (Ganoderma) จำแนกเป็น 6 กลุ่ม คือ จือแดง จือดำ จือเขียว จือขาว จือเหลือง จือม่วง ส่วนประกอบทางเคมีของเห็ดหลินจือมีหลายประเภท ส่วนประกอบที่มีผลทางสรีรวิทยา ได้แก่ triterpenes, polysaccharides, nucleotide, sterol, biological base และpolypeptide เห็ดหลินจือ มีรสหวาน มีสรรพคุณช่วยให้เกิดความสมดุล มีฤทธิ์เกี่ยวข้องกับระบบประสาท แก้ไอ ปรับความสมดุลของระบบทางเดินหายใจ ใช้เมื่อเกิดอาการวิงเวียนศรีษะ นอนไม่หลับ ใจสั่น หายใจเร็ว หายใจไม่สะดวก ใช้ต้านอาการหัวใจขาดเลือด ต้านอาการบาดเจ็บของตับ ต้านรังสี ปรับสมดุลระบบภูมิคุ้มกัน ต้านเนื้องอก ลดการเกาะตัวของแผ่นเกล็ดเลือดและปรับระดับไขมันในเลือด.

Lingzhi mushroom is Ganoderma herbals can classified in 6 categories are red, black, green, white, yellow, purple Ganoderma. Chemical compositions of Lingzhi mushroom are triterpenes, polysaccharides, nucleotide, sterol, biological base and polypeptide. Lingzhi mushroom has sweet taste can rebalance, effect on the nervous system, cough solve, rebalancing of the respiratory system, can resist ischemic heart, anti-liver injury, radiation resistance, rebalance immunity, tumor suppressor, reduce the adhesion of platelets sheet and adjust blood lipid levels.

There are no comments on this title.

to post a comment.