000 02732nab a2200181 a 4500
001 000130711
008 120720 2555 th 000 0 tha d
039 9 _a201702091358
_bVLOAD
_c201611151533
_dVLOAD
_c201510100607
_dVLOAD
_c201308011353
_djoy
_y201207201446
_zkularb
100 0 _aบุญมา ภูผาหมอก
_919670
245 1 0 _aชัยภูมิ เมืองหม่ำ ที่บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย กลุ่มวิสาหกิจชุมชนทำได้...ขายดี /
_cบุญมา ภูผาหมอก
520 _aหม่ำเป็นการถนอมอาหารคล้าย ๆ ไส้กรอกแต่ผู้ผลิตได้เติมตับและม้ามเข้าไป วิธีการเตรียมในการทำหม่ำของกลุ่มวิสาหกิจชุมชน บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย อำเภอเมือง จังหวัดชัยภูมิใช้เนื้อหมูหรือเนื้อวัวสับ 9 กิโลกรัม ตับสับ ½ กิโลกรัม ม้ามสับ ½ กิโลกรัม คลุกเคล้ากับกระเทียบบด 1 กิโลกรัม เกลือ 3 ขีด ข้าวเหนียวนึ่ง 2 ขีด แล้วจึงยัดไส้ หลังจากนั้น 1-2 วันจะรับประทานแบบดิบได้หรือจะทอด ย่างหรืออบก็ได้
520 _aMum is the food preservation similar to a sausage but the cook adds liver and spleen. A preparation method to make Mum of Small and Micro Community Enterprise (SMCE), Baan Choragi, Moo 18, Gambol Nay, Amp hoe Muang, Chaiyaphum Province will use 9 kilograms of finely chopped meat (pork or beef), ½ kilogram of finely chopped liver and ½ kilogram of finely chopped spleen, then mix with 1 kilogram of ground garlic, 300 grams of salt, and 200 grams of steamed sticky rice. After 1-2 days, you can eat the raw Mum or you can fry, grill, or bake the raw Mum before eating too
650 4 _aหม่ำ
_xชัยภูมิ.
_9124121
740 _aChaiyaphum, Mum City at Baan Chorraga, Moo 18, Tambol Nafy. Small and Micro Community Enterprise (SMCE) can make... best sell
773 _tเทคโนโลยีชาวบ้าน
_g24, 529 (มิ.ย. 2555) 65 - 66
_x0858-141x
942 _cSERIALS
999 _c128344
_d128344