000 | 02732nab a2200181 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 000130711 | ||
008 | 120720 2555 th 000 0 tha d | ||
039 | 9 |
_a201702091358 _bVLOAD _c201611151533 _dVLOAD _c201510100607 _dVLOAD _c201308011353 _djoy _y201207201446 _zkularb |
|
100 | 0 |
_aบุญมา ภูผาหมอก _919670 |
|
245 | 1 | 0 |
_aชัยภูมิ เมืองหม่ำ ที่บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย กลุ่มวิสาหกิจชุมชนทำได้...ขายดี / _cบุญมา ภูผาหมอก |
520 | _aหม่ำเป็นการถนอมอาหารคล้าย ๆ ไส้กรอกแต่ผู้ผลิตได้เติมตับและม้ามเข้าไป วิธีการเตรียมในการทำหม่ำของกลุ่มวิสาหกิจชุมชน บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย อำเภอเมือง จังหวัดชัยภูมิใช้เนื้อหมูหรือเนื้อวัวสับ 9 กิโลกรัม ตับสับ ½ กิโลกรัม ม้ามสับ ½ กิโลกรัม คลุกเคล้ากับกระเทียบบด 1 กิโลกรัม เกลือ 3 ขีด ข้าวเหนียวนึ่ง 2 ขีด แล้วจึงยัดไส้ หลังจากนั้น 1-2 วันจะรับประทานแบบดิบได้หรือจะทอด ย่างหรืออบก็ได้ | ||
520 | _aMum is the food preservation similar to a sausage but the cook adds liver and spleen. A preparation method to make Mum of Small and Micro Community Enterprise (SMCE), Baan Choragi, Moo 18, Gambol Nay, Amp hoe Muang, Chaiyaphum Province will use 9 kilograms of finely chopped meat (pork or beef), ½ kilogram of finely chopped liver and ½ kilogram of finely chopped spleen, then mix with 1 kilogram of ground garlic, 300 grams of salt, and 200 grams of steamed sticky rice. After 1-2 days, you can eat the raw Mum or you can fry, grill, or bake the raw Mum before eating too | ||
650 | 4 |
_aหม่ำ _xชัยภูมิ. _9124121 |
|
740 | _aChaiyaphum, Mum City at Baan Chorraga, Moo 18, Tambol Nafy. Small and Micro Community Enterprise (SMCE) can make... best sell | ||
773 |
_tเทคโนโลยีชาวบ้าน _g24, 529 (มิ.ย. 2555) 65 - 66 _x0858-141x |
||
942 | _cSERIALS | ||
999 |
_c128344 _d128344 |