แก้วมังกร กระบองเพชรทานได้ ผลไม้สุขภาพ / (Record no. 136550)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 04817nab a2200241 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000138964
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 140826 2556 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091455
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151643
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100718
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201509041134
Level of effort used to assign classification Kriangsak
-- 201408261455
-- fl5_journal
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name ชุษณา เมฆโหรา
9 (RLIN) 133074
245 10 - TITLE STATEMENT
Title แก้วมังกร กระบองเพชรทานได้ ผลไม้สุขภาพ /
Statement of responsibility, etc. ชุษณา เมฆโหรา
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2014 M12
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. แก้วมังกร เป็นผลไม้ที่อุดมไปด้วยสารอาหารและสารพฤกษเคมี ที่มีประโยชน์ต่อร่างกาย โดยเฉพาะสารในกลุ่ม betacyanin ที่พบในพันธุ์สีแดง เป็นสารที่สามารถต้านอนุมูลอิสระ ต้านปฏิกิริยาออกซิเดชันของไขมันและน้ำตาลในเลือด มีปริมาณน้ำตาลน้อย ให้พลังงานต่ำและมีใยอาหาร แก้วมังกร 1 ผล มีปริมาณเนื้อที่รับประทานได้ 70-80 เปอร์เซ็นต์ เมล็ดสีดำในเนื้อแก้วมังกรประกอบด้วยกรดไขมันจำเป็นหลายชนิด เช่น linoleic acid, linolenic acid, oleic acid เนื้อแก้วมังกร 100 กรัม ประกอบด้วย น้ำตาล 11.5 กรัม กรดอินทรีย์ 0.13 กรัม ใยอาหาร 0.71 กรัม โพแทสเซียม 212.2 มิลลิกรัมฟอสฟอรัส 8.7 มิลลิกรัม แคลเซียม 135.5 มิลลิกรัม แมกนีเซียม 60.5 มิลลิกรัม วิตามินซี 9.4 มิลลิกรัม มีเบต้าแคโรทีน1.4±1.4µg ไลโคพีน3.4±1.3µg วิตามินอี 0.26±0.06µg มีฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระ ต้านการอักเสบ ต้านมะเร็ง ช่วยลดระดับคอเลสเตอรอล และน้ำตาลในเลือด แก้วมังกรสามารถแปรรูปเป็นผลิตภัณฑ์ได้หลายชนิด เช่น เครื่องดื่มน้ำแก้วมังกร แยม แก้วมังกรอบ แก้วมังกรในน้ำเชื่อม แก้วมังกรกวน รวมถึงใช้เป็นสีผสมอาหารแทนสีสังเคราะห์ได้.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Dragon fruit is fruit that rich in nutrition and phytochemical with beneficial to the body especially in betacyanin substance group that found in red varieties as antioxidant substance to resist oxidation reaction of fat and sugar in blood, low amount of sugar, provide low energy and dietary fiber. One dragon fruit has consumable meat about 70-80%, black seeds in dragon meat consist of various essential fatty acids such as linoleic acid, linolenic acid oleic acid. In 100 grams Dragon fruit meat consist of 11.5 gram of sugar, 0.13 grams of organic acids, 0.71 grams of dietary fiber, 212.2 milligrams of potassium, 8.7 milligrams of phosphorus, 135.5 milligrams of calcium, 60.5 milligrams of magnesium, 9.4 milligrams of vitamin C, 1.4±1.4 µg of beta-carotene, 3.4±1.3 µg of lycopene, 0.26±0.06 µg of vitamin E with antioxidant effect, anti-inflammatory, anticancer, help in reduce cholesterol and sugar in blood. Dragon fruit can processed into various products such as dragon fruit juice, jam, dragon fruit crispy, dragon fruit in syrup, dragon fruit stir including use as food coloring instead of synthetic dyes.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term FOOD57M08
9 (RLIN) 180941
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term SPV57M08
9 (RLIN) 180942
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element แก้วมังกร
General subdivision แง่โภชนาการ.
9 (RLIN) 133218
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element แก้วมังกร
General subdivision ลักษณะทางพฤกษศาสตร์.
9 (RLIN) 133219
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element แก้วมังการ
General subdivision พันธุ์.
9 (RLIN) 133220
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element แก้วมังกร
General subdivision สารต้านอนุมูลอิสระ.
9 (RLIN) 133221
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title อาหาร
Related parts 43, 2 (เม.ย.-มิ.ย. 2556) 27-32
International Standard Serial Number 0125-1147
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.