การป้องกันโรคอ้วนจากสารสกัดจากพืช (Potential Obesity Prevention from Plant Extracts) / (Record no. 137301)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 02821nab a2200205 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000139717
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 141217 2557 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091500
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151649
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100724
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201502201529
Level of effort used to assign classification vanut
-- 201412171325
-- siripon
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name ชมพูนุช ศรีพุ่ม
9 (RLIN) 133975
245 10 - TITLE STATEMENT
Title การป้องกันโรคอ้วนจากสารสกัดจากพืช (Potential Obesity Prevention from Plant Extracts) /
Statement of responsibility, etc. ชมพูนุช ศรีพุ่ม และอุทัยวรรณ สุทธิศันสนีย์
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2015 M04
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. โรคอ้วนเป็นปัญหาที่เพิ่มขึ้นในช่วงทศวรรษที่ผ่านมา สาเหตุหลักของโรคอ้วนเกิดจากการบริโภคอาหารที่ให้พลังงานสูง ขาดการออกกำลังกาย และเกิดจากพันธุกรรม ซึ่งการป้องกันการสะสมไขมันจากการย่อยอาหารที่มีไขมันสูง มีบทบาทในการลดอัตราการเกิดโรคอ้วนได้ สารซาโปนิน เทอร์ฟิน และสารประกอบฟีนอลิก เป็นสารพฤกษเคมี ที่มีคุณสมบัติยับยั้งการทำงานของเอนไซม์ไลเปสจากตับอ่อน ทำให้เอนไซม์ไม่สามารถทำงานได้เป็นปกติ ส่งผลให้การย่อยอาหารที่มีไขมันและการดูดซึมลดลง ร่างกายได้รับพลังงานจากการบริโภคลดลง ทำให้ลดน้ำหนักได้ สารพฤกษเคมีข้างต้นพบได้ในสารสกัดจากชา องุ่น ใบทับทิม ใบเสจ ใบโรสแมรี่ และใบแปะก๊วย.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term FOOD57M12
9 (RLIN) 180742
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element โรคอ้วน
General subdivision แง่โภชนาการ.
9 (RLIN) 9470
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element สารสกัดจากพืช
General subdivision การใช้ประโยชน์.
9 (RLIN) 133976
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name อุทัยวรรณ สุทธิศันสนีย์
9 (RLIN) 133977
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title FOOD FOCUS THAILAND
Related parts 9, 102 (Sep. 2014) 26-27
International Standard Serial Number 1905-3487
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.