มันพื้นบ้าน มันเทศ พืชหัวทรงคุณค่า คลังอาหารยามแล้ง แปรรูปเป็นอาหารสุขภาพ / (Record no. 116676)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03917nab a2200193 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000118971
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 101008 2553 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091237
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611141027
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100445
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201405231610
Level of effort used to assign classification Supichaya
-- 201010081041
-- sittipong
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME
Corporate name or jurisdiction name as entry element กองบรรณาธิการเกษตรกรรมธรรมชาติ
9 (RLIN) 98
245 10 - TITLE STATEMENT
Title มันพื้นบ้าน มันเทศ พืชหัวทรงคุณค่า คลังอาหารยามแล้ง แปรรูปเป็นอาหารสุขภาพ /
Statement of responsibility, etc. กองบรรณาธิการ
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2011 M06
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. มันพื้นบ้านที่สามารถบริโภคแทนข้าว เป็นกับข้าว และขนมหวาน ให้คาร์โบไฮเดรต แม้ให้พลังงานน้อยกว่าข้าวแต่ก็มีแคลอรี่ต่ำ มีวิตามิน เกลือแร่และสารต้านอนุมูลอิสระต่าง ๆ การปลูกมันเทศสิ่งสำคัญที่มีอยู่ในมันเทศคือสีของเนื้อมัน มันเทศสีจึงเป็นอาหารเพื่อสุขภาพมากกว่ามันเนื้อสีขาวทั่วไป เช่น มันม่วง มันแดง มันส้ม มันเหลือง ในทางยามีการรายงานถึงสรรพคุณช่วยป้องกันโรคหลอดเลือดหัวใจ ความดันโลหิตสูง บรรเทาโรคโลหิตจาง นอกจากนี้ยังมีการแปรรูปมันเทศเป็นเส้นก๋วยเตี๋ยว ขนมขบเคี้ยว ทำเป็นส่วนผสมในอาหารเด็ก บทความนี้ยังได้แสดงตารางคุณค่าทางอาหารเปรียบเทียบระหว่างมันเทศเนื้อเหลืองกับมันเทศเนื้อขาว จะเห็นว่ามันเหลืองมีวิตามินเอและซีสูง ตามด้วยแคลเซียมและฟอสฟอรัสตามลำดับ
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. A sweet potato is a local potato which as a rice replacement, a thing eaten with rice, and a dessert. It gives the carbohydrate. Even it gives the lesser energy than the rice; it contains the low calorie, also vitamin, mineral, and antioxidant substance. An important thing contained in the sweet potato is its colors. The colored sweet potato is therefore the functional food more than general white potato, such as the purple potato, red potato, orange potato, and yellow potato. In a medicinal product, a report is stated that its property prevents coronary thrombosis, high blood pressure, and anemia. Besides, a process of the sweet potato will be the noodle strip, chewing candy, and mixture in the child food. Also, this article shows a nutritional value table compared the yellow sweet potato with the white sweet potato. It is clear that the yellow sweet potato highly contains vitamin A and vitamin C followed by calcium and phosphorus respectively.
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element มันเทศ
General subdivision การปลูก.
9 (RLIN) 32982
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element มันพื้นบ้าน
General subdivision การปลูก.
9 (RLIN) 111970
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title เกษตรกรรมธรรมชาติ
Related parts 13, 3 (2553) 28-31
International Standard Serial Number 1905-5080
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.