มังคุด หนึ่งในราชินีผลไม้ไทยขึ้นชื่อเทคนิคการผลิตน้ำมังคุดสด รสดี / (Record no. 116684)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 05321nab a2200253 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000118979
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 101008 2553 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091237
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611141027
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100445
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201405231558
Level of effort used to assign classification Supichaya
-- 201010081041
-- sittipong
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name บุปผา มั่นอารมณ์
9 (RLIN) 81864
245 10 - TITLE STATEMENT
Title มังคุด หนึ่งในราชินีผลไม้ไทยขึ้นชื่อเทคนิคการผลิตน้ำมังคุดสด รสดี /
Statement of responsibility, etc. บุปผา มั่นอารมณ์
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2011 M06
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. การบริโภคมังคุด ทำให้เราได้บริโภคกากใยจากเนื้อมังคุด ทำให้ร่างกายได้รับสารอาหาร วิตามินและเกลือแร่หลายชนิด เช่น น้ำตาล กรดอินทรีย์ แคลเซียม ฟอสฟอรัส เหล็ก ซึ่งช่วยในการขับถ่าย และนอกจากเนื้อมังคุดแล้วเปลือกมังคุดยังมีสรรพคุณในการสมานแผล ช่วยให้แผลหารเร็วขึ้น ช่วยลดการอักเสบและต่อต้านเชื้อแบคทีเรีย เพราะมีสารแทนนินและสารแทนโซน มังคุดมีฤทธิ์ในการจับอนุมูลอิสระมากกว่าแครอท และบลูเบอร์รี่ ...
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. การผลิตน้ำมังคุดมีวัตถุดิบดังนี้ มังคุด น้ำ น้ำตาล กรดซิตริก แคลเซียมคลอไรด์ อุปกรณ์ที่ใช้สำหรับเตรียมผลิตัณฑ์ได้แก่ กะละมัง มีด หม้อสแตนเลส เตาแก๊ส เครื่องชั่ง ขวดแก้วพร้อมฝา ตะแกรง ผ้าขาวบาง ทัพพี เขียง วิธีการผลิตน้ำมังคุด เริ่มจากคัดเลือกมังคุด ล้างผลมังคุดให้สะอาด แล้วผ่าเปลือกมังคุดออกเพื่อคว้านเนื้อ คว้านเนื้อพร้อมใส่กรดซิตริกและแคลเซียมคลอไรด์ แยกเนื้อมังคุดออกจากเมล็ดแล้วนำไปตั้งไฟพร้อมเติมน้ำตาล แล้วบรรจุขวดไปต้ม 20 นาที สอบถามรายละเอียดได้ที่ ฝ่ายเทคโนโลยีอาหาร สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. The Mangosteen consumption let us consume a fiber from its flesh which will help an excretory system and let our body receive many kinds of vitamins and minerals. Such as glucose, organic acid, calcium, phosphorus, and ferrous, Besides its flesh, the mangosteen peel has the medicinal property to heal the wound, accelerate the wound to be good, reduce the inflammation, and anti bacteria because of having the tannin substances and Xanthone substances. Mangosteen will catch more antioxidant than the carrot and blue burry. The raw materials for the mangosteen juice production are the mangosteen, water, sugar, citric acid, and calcium chloride. Utensils used for the production preparation are the basin, knife, stainless pot, gas stove, instrument used for weighing, glass bottle with its lid, grill, thin and white cloth, ladle, and cutting board. A method of the mangosteen juice production will start selecting the mangosteen; cleaning mangosteen; chopping the mangosteen peel in order to core its flesh, together with putting the citric acid and calcium chloride; separating the flesh from the seed; setting on fire together with adding sugar; containing in a bottle by closing its lid promptly; and boiling the bottle for 20 minutes. For more details, please contact Food Technology Department, Thailand Institute of Scientific and Technological Research.
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element มังคุด
General subdivision สารอาหาร.
9 (RLIN) 111948
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element มังคุด
General subdivision การใช้ประโยชน์.
9 (RLIN) 179658
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element น้ำมังคุด.
9 (RLIN) 10226
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element น้ำมังคุดเข้มข้น.
9 (RLIN) 111977
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element แยม
General subdivision มังคุด.
9 (RLIN) 111978
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element น้ำมังคุด
General subdivision การเก็บและรักษา.
9 (RLIN) 111979
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title เทคโนโลยีชาวบ้าน
Related parts 22, 485 (15 ส.ค. 2553) 95-96
International Standard Serial Number 0858-141x
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.