โซเดียมในปลากระป๋อง / (Record no. 127832)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03937nab a2200181 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000130195
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 120620 2554 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091355
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611141214
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100603
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201410010521
Level of effort used to assign classification Kriangsak
-- 201206200941
-- kularb
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME
Corporate name or jurisdiction name as entry element กองบรรณาธิการฉลาดซื้อ
9 (RLIN) 85
245 10 - TITLE STATEMENT
Title โซเดียมในปลากระป๋อง /
Statement of responsibility, etc. กองบรรณาธิการ
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. ปลากระป๋องถือเป็นอาหารแปรรูปชนิดหนึ่งที่ผลิตในระบบอุตสาหกรรมเพื่อจำหน่ายและส่งออก มีส่วนประกอบหลักในการผลิตคือ ปลาซาร์ดีน ปลาแมคเคอเรล ปลาทูน่า ซอสปรุงรส เช่น ซอสมะเขือเทศ น้ำมันหรือน้ำเกลือซึ่งมีปริมาณโซเดียมสูง และส่วนประกอบสุดท้ายคือกระป๋องที่ทำจากดีบุกหรืออะลูมิเนียมเพื่อบรรจุ จากการทดสอบหาปริมาณโซเดียมในปลากระป๋องที่ขายตามท้องตลาดทั่วไปจำนวน 18 ยี่ห้อ พบว่าปลาซาร์ดีนในซอสมะเขือเทศ ตราซูเปอร์ซีเชฟมีปริมาณโซเดียมต่อกระป๋องสูงสุดคือ 823.0 มิลลิกรัม โดยปริมาณโซเดียมที่เหมาะสมกับการบริโภคต่อวันสำหรับคนไทยอายุ 6 ปีขึ้นไป ต้องไม่เกิน 2,400 มิลลิกรัม ผู้บริโภคควรเลือกซื้อปลากระป๋องที่มีฉลากแสดงข้อมูล ชื่ออาหาร ชื่อ-ที่อยู่ผู้ผลิต วันเดือนปีที่ผลิตและหมดอายุ ส่วนประกอบ ข้อมูลโภชนาการ กระป๋องไม่บุบหรือบวม และควรเก็บในอุณหภูมิห้อง หากอากาศร้อนหรืออุณหภูมิสูงอาจทำให้กระป๋องระเบิดได้
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Canned fish is one type of processed food that produce to distribute or export, main ingredients are sardines, mackerel, tuna, flavoring sauce such as tomatoes sauce, oil, salt water that contain high sodium and the final component is canned that made from tin or aluminum for packing. From amount of sodium test in canned fish that were sold in all over 18 marketplaces found that sardine in tomatoes sauce, Super-C-Chef brand has the highest amount of sodium about 823.05 milligram. Amount of sodium that for Thai people 6 years up must not over 2,400 milligram per can. Consumer must choose canned fish that contains data label, name of food, manufacturer name, manufacture and expire date, ingredients, nutrition fact, not crush or swollen and should be stored at room temperature if hot weather or high temperatures may cause canned to explode.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term spv55m006
9 (RLIN) 186949
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ปลากระป๋อง
General subdivision โซเดียม
-- ผลวิเคราะห์.
9 (RLIN) 123544
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title ฉลาดซื้อ
Related parts 18, 127 (ก.ย. 2554) 32-36
International Standard Serial Number 0858-9461
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.