ทำโปรไบโอติกแบบง่ายกินกันเถอะ / (Record no. 129595)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 04071nab a2200217 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000131980
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 121015 2555 th 000 0 tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091406
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151544
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100618
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201409191443
Level of effort used to assign classification Kriangsak
-- 201210151041
-- kularb
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name นก อยู่วนา
9 (RLIN) 85625
245 10 - TITLE STATEMENT
Title ทำโปรไบโอติกแบบง่ายกินกันเถอะ /
Statement of responsibility, etc. นก อยู่วนา
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE
Date/time and place of an event note YJ2013 M04
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. การทำโยเกิร์ตแบบโปรไบโอติก สามารถทำได้โดย นำโยเกิร์ตรสธรรมชาติ 1 แก้ว ผสมกับนมรสธรรมชาติ 400-500 มล. ให้เข้ากัน เทลงในภาชนะโดยให้เหลือช่องว่างเล็กน้อย ปิดฝาให้แน่น แล้ววางในที่ไม่มีแสงแดด ประมาณ 1 วัน 1 คืน ซึ่งระยะเวลาการหมัก จะขึ้นอยู่กับปริมาณของเชื้อจุลินทรีย์ นม และอุณหภูมิ หากอากาศร้อนจะใช้เวลาน้อย นอกจากโยเกิร์ตแล้วยังสามารถนำผักต่างๆ เช่น ต้นหอม ผักกาด ผักบุ้งมาแปรรูปเป็นอาหารแบบโปรไบโอติก จำพวกผักดองได้ ซึ่งการทำต้นหอมดองเริ่มจาก นำต้นหอมล้างน้ำให้สะอาดหั่นเป็นท่อน แล้วโรยเกลือทิ้งไว้ประมาณ 15 นาที เมื่อผักสลดให้ขยำเกลือกับต้นหอมเพื่อเอารสขื่นฉุนออกแล้วจึงนำไปล้างน้ำ บีบต้นหอมให้สะเด็ดน้ำ ก่อนใส่ลงในภาชนะแก้วหรือกระเบื้องเคลือบ จากนั้นใส่น้ำพอท่วมผักและใส่ข้าวเหนียวสุก เกลือ หมักทิ้งไว้ 1 วัน 1 คืน ก็จะได้ผักดองแบบโปรไบโอติกไว้บริโภค
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Making probiotics yogurts can make by bring 1 glass of yogurt mix with natural milk 400-500 milliliter together, pour in container with a small gap remains, tightly closed then keep in no sunlight place about 1 day 1 night. Fermentation time will depend on amount of microorganisms, milk and temperature, if in hot temperature it will take a little time. Besides yogurt can also bring various vegetables such as spring onions, lettuce, water spinach to processed into probiotics food as pickled. To make pickled spring onions start with clean spring onions, cut into pieces then sprinkle salt on the vegetables, after 15 minutes when spring onions is withered, crumpled spring onions and salt to remove pungent taste then clean with water, squeeze spring onions to drain water out, putting it into a glass or ceramic container then add enough water to cover the vegetables and add cooked sticky rice, salt, pickled for 1 day 1 night will receive probiotics pickled vegetables to eat.
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM
Chronological term spv55m05
9 (RLIN) 189511
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element สารเสริมชีวนะ
General subdivision การผลิต.
9 (RLIN) 125347
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element นมเปรี้ยว
General subdivision การผลิต.
9 (RLIN) 25914
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ผักดอง
General subdivision การผลิต.
9 (RLIN) 68557
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title ฉลาดซื้อ
Related parts 18, 135 (พ.ค. 2555) 68-69
International Standard Serial Number 0858-9461
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.