ขนมปังและสารกันบูด / (Record no. 133619)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03364nas a2200229 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field 000136026
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 130821c mr1 0 0tha d
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201702091434
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201611151618
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201510100652
Level of effort used to assign classification VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201403052020
Level of effort used to assign classification nantakan
-- 201308211301
-- joy
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME
Corporate name or jurisdiction name as entry element กองบรรณาธิการฉลาดซื้อ
9 (RLIN) 85
245 10 - TITLE STATEMENT
Title ขนมปังและสารกันบูด /
Statement of responsibility, etc. กองบรรณาธิการ
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. คนไทยมีการกินขนมอบหลายชนิด ฉลาดซื้อจึงสุ่มตรวจสอบขนมอบพร้อมบริโภคทั้งขนมปังและเค้กจากร้านสะดวกซื้อ ซูเปอร์มาเก็ต และร้านเบเกอรี่ เพื่อหาสารกันบูดที่อุตสาหกรรมอาหารนิยมใช้ 3 ชนิดได้แก่กรดเบนโซอิก (Benzoic Acid) กรดซอร์บิก (Sorbic Acid) และกรดโปรปิโอนิค (Propionic Acid) ผลการทดสอบพบว่า 2 ใน 3 ของตัวอย่างทั้งหมดที่พบสารกันบูดยังอยู่ในเกณฑ์ปลอดภัย ขนมอบที่พบสารกันบูดเกินมาตรฐาน 5 ตัวอย่าง ซึ่งเข้าข่ายกระทำความผิด พ.ร.บ. อาหาร พ.ศ. 2522 มาตรา 25 (3) เรื่อง อาหารผิดมาตรฐาน ดังนั้น ผู้บริโภคควรเลือกซื้อขนมอบจากร้านที่ทำสดวันต่อวันและเลือกซื้อที่มีฉลากตรงส่วนประกอบของอาหาร.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Thais eat many kinds of baking. Smart buyer Magazine therefore inspected the ready-to eat baking by sampling in both bread and cake from convenient stores, supermarkets, and bakery shops to search 3 kinds of the preservative popularly used in the food industry: Benzoic Acid, Sorbic Acid, and Propionic Acid. 2 in 3 of all found samples are still in the safe criteria. The 5 baking samples being found the preservative over the standards was within the scope of an offense prescribed in the Food Act, B.E. 2522 (1979), Section 25 (3) Re: substandard food. Consumers therefore should buy the baking from the shops that make day-to-day and select the one that has a label at the food ingredient.
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element ขนมปัง
General subdivision แง่อนามัย.
9 (RLIN) 130414
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element อาหาร
General subdivision วัตถุกันเสีย.
9 (RLIN) 148784
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element วัตถุกันเสีย.
9 (RLIN) 136
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element อาหาร
General subdivision การเจือปนและการตรวจสอบ.
9 (RLIN) 3157
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element เบเกอรี่
General subdivision การตรวจสอบสิ่งปลอมปน.
9 (RLIN) 182427
740 ## - ADDED ENTRY--UNCONTROLLED RELATED/ANALYTICAL TITLE
Uncontrolled related/analytical title The Bread and preservative
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title ฉลาดซื้อ
Related parts 19, 143 (ม.ค. 2556) 26-31
International Standard Serial Number 0858-9461
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles

No items available.