ขนมปังและสารกันบูด / (Record no. 133619)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 03364nas a2200229 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000136026 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 130821c mr1 0 0tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091434 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151618 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100652 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201403052020 |
Level of effort used to assign classification | nantakan |
-- | 201308211301 |
-- | joy |
110 2# - MAIN ENTRY--CORPORATE NAME | |
Corporate name or jurisdiction name as entry element | กองบรรณาธิการฉลาดซื้อ |
9 (RLIN) | 85 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | ขนมปังและสารกันบูด / |
Statement of responsibility, etc. | กองบรรณาธิการ |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | คนไทยมีการกินขนมอบหลายชนิด ฉลาดซื้อจึงสุ่มตรวจสอบขนมอบพร้อมบริโภคทั้งขนมปังและเค้กจากร้านสะดวกซื้อ ซูเปอร์มาเก็ต และร้านเบเกอรี่ เพื่อหาสารกันบูดที่อุตสาหกรรมอาหารนิยมใช้ 3 ชนิดได้แก่กรดเบนโซอิก (Benzoic Acid) กรดซอร์บิก (Sorbic Acid) และกรดโปรปิโอนิค (Propionic Acid) ผลการทดสอบพบว่า 2 ใน 3 ของตัวอย่างทั้งหมดที่พบสารกันบูดยังอยู่ในเกณฑ์ปลอดภัย ขนมอบที่พบสารกันบูดเกินมาตรฐาน 5 ตัวอย่าง ซึ่งเข้าข่ายกระทำความผิด พ.ร.บ. อาหาร พ.ศ. 2522 มาตรา 25 (3) เรื่อง อาหารผิดมาตรฐาน ดังนั้น ผู้บริโภคควรเลือกซื้อขนมอบจากร้านที่ทำสดวันต่อวันและเลือกซื้อที่มีฉลากตรงส่วนประกอบของอาหาร. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | Thais eat many kinds of baking. Smart buyer Magazine therefore inspected the ready-to eat baking by sampling in both bread and cake from convenient stores, supermarkets, and bakery shops to search 3 kinds of the preservative popularly used in the food industry: Benzoic Acid, Sorbic Acid, and Propionic Acid. 2 in 3 of all found samples are still in the safe criteria. The 5 baking samples being found the preservative over the standards was within the scope of an offense prescribed in the Food Act, B.E. 2522 (1979), Section 25 (3) Re: substandard food. Consumers therefore should buy the baking from the shops that make day-to-day and select the one that has a label at the food ingredient. |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ขนมปัง |
General subdivision | แง่อนามัย. |
9 (RLIN) | 130414 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | อาหาร |
General subdivision | วัตถุกันเสีย. |
9 (RLIN) | 148784 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | วัตถุกันเสีย. |
9 (RLIN) | 136 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | อาหาร |
General subdivision | การเจือปนและการตรวจสอบ. |
9 (RLIN) | 3157 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | เบเกอรี่ |
General subdivision | การตรวจสอบสิ่งปลอมปน. |
9 (RLIN) | 182427 |
740 ## - ADDED ENTRY--UNCONTROLLED RELATED/ANALYTICAL TITLE | |
Uncontrolled related/analytical title | The Bread and preservative |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | ฉลาดซื้อ |
Related parts | 19, 143 (ม.ค. 2556) 26-31 |
International Standard Serial Number | 0858-9461 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.