"รำข้าว"และ"ปลายข้าว"ของดีที่กลายเป็นอาหารหมู / (Record no. 134521)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 03141nab a2200217 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | 000136929 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 131216c mr1 0 0tha d |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201702091441 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201611151626 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201510100700 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201406041142 |
Level of effort used to assign classification | joy |
-- | 201312161101 |
-- | vanut |
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | สุมิตรา จันทร์เงา |
9 (RLIN) | 68588 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | "รำข้าว"และ"ปลายข้าว"ของดีที่กลายเป็นอาหารหมู / |
Statement of responsibility, etc. | สุมิตรา จันทร์เงา |
518 ## - DATE/TIME AND PLACE OF AN EVENT NOTE | |
Date/time and place of an event note | YJ2014 M04 |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | รำข้าว แม้จะมีคุณค่ามหาศาล โดยเป็นวัตถุดิบสำคัญในการทำน้ำมันรำข้าว แต่ประโยชน์หลักในอุตสาหกรรมอาหาร คือ การนำไปเลี้ยงสัตว์ ร่วมกับอาหารสัตว์อื่นๆ รำข้าวเป็นส่วนที่มีคุณค่าทางอาหารสูง ประกอบด้วย โปรตีน ไขมัน ใยอาหาร วิตามินและเกลือแร่ต่างๆ ปัจจุบัน รำข้าวถูกนำมาใช้ประโยชน์ นอกเหนือจากการทำอาหารสัตว์ โดยเฉพาะการสกัดเป็นน้ำมันรำข้าว ซึ่งเป็นน้ำมันคุณภาพดี มีคอเลสเตอรอลต่ำ ช่วยให้ระบบการหมุนเวียนของเลือดดี และยังสามารถนำมาปรับปรุงคุณสมบัติเพื่อผลิตเป็นกะทิแปลงไขมัน สบู่ เนยขาว ใช้เป็นสารเคลือบในอาหารได้ สำหรับปลายข้าว คือ ข้าวส่วนที่เป็นเมล็ดแตกหักในระหว่างการสีข้าว มีโปรตีน ไขมัน วิตามิน และแร่ธาตุ จัดเป็นอาหารให้พลังงานที่มีความสำคัญ ปัจจุบันเริ่มส่งเสริมให้นำปลายข้าวมาทำเป็นข้าวบดสำหรับเด็กทารกอีกด้วย. |
648 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--CHRONOLOGICAL TERM | |
Chronological term | FOOD56M12 |
9 (RLIN) | 182674 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | รำข้าว |
General subdivision | การใช้ประโยชน์. |
9 (RLIN) | 2852 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | รำข้าว. |
9 (RLIN) | 148781 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ปลายข้าว |
General subdivision | การใช้ประโยชน์. |
9 (RLIN) | 131388 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ปลายข้าว. |
9 (RLIN) | 151596 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | เทคโนโลยีชาวบ้าน |
Related parts | 25, 554 (ก.ค. 2556) 115-116 |
International Standard Serial Number | 0858-141X |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Articles |
No items available.