ชัยภูมิ เมืองหม่ำ ที่บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย กลุ่มวิสาหกิจชุมชนทำได้...ขายดี / บุญมา ภูผาหมอก

By: บุญมา ภูผาหมอกMaterial type: ArticleArticleSubject(s): หม่ำ -- ชัยภูมิ In: เทคโนโลยีชาวบ้าน 24, 529 (มิ.ย. 2555) 65 - 66Summary: หม่ำเป็นการถนอมอาหารคล้าย ๆ ไส้กรอกแต่ผู้ผลิตได้เติมตับและม้ามเข้าไป วิธีการเตรียมในการทำหม่ำของกลุ่มวิสาหกิจชุมชน บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย อำเภอเมือง จังหวัดชัยภูมิใช้เนื้อหมูหรือเนื้อวัวสับ 9 กิโลกรัม ตับสับ ½ กิโลกรัม ม้ามสับ ½ กิโลกรัม คลุกเคล้ากับกระเทียบบด 1 กิโลกรัม เกลือ 3 ขีด ข้าวเหนียวนึ่ง 2 ขีด แล้วจึงยัดไส้ หลังจากนั้น 1-2 วันจะรับประทานแบบดิบได้หรือจะทอด ย่างหรืออบก็ได้ Summary: Mum is the food preservation similar to a sausage but the cook adds liver and spleen. A preparation method to make Mum of Small and Micro Community Enterprise (SMCE), Baan Choragi, Moo 18, Gambol Nay, Amp hoe Muang, Chaiyaphum Province will use 9 kilograms of finely chopped meat (pork or beef), ½ kilogram of finely chopped liver and ½ kilogram of finely chopped spleen, then mix with 1 kilogram of ground garlic, 300 grams of salt, and 200 grams of steamed sticky rice. After 1-2 days, you can eat the raw Mum or you can fry, grill, or bake the raw Mum before eating too
No physical items for this record

หม่ำเป็นการถนอมอาหารคล้าย ๆ ไส้กรอกแต่ผู้ผลิตได้เติมตับและม้ามเข้าไป วิธีการเตรียมในการทำหม่ำของกลุ่มวิสาหกิจชุมชน บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย อำเภอเมือง จังหวัดชัยภูมิใช้เนื้อหมูหรือเนื้อวัวสับ 9 กิโลกรัม ตับสับ ½ กิโลกรัม ม้ามสับ ½ กิโลกรัม คลุกเคล้ากับกระเทียบบด 1 กิโลกรัม เกลือ 3 ขีด ข้าวเหนียวนึ่ง 2 ขีด แล้วจึงยัดไส้ หลังจากนั้น 1-2 วันจะรับประทานแบบดิบได้หรือจะทอด ย่างหรืออบก็ได้

Mum is the food preservation similar to a sausage but the cook adds liver and spleen. A preparation method to make Mum of Small and Micro Community Enterprise (SMCE), Baan Choragi, Moo 18, Gambol Nay, Amp hoe Muang, Chaiyaphum Province will use 9 kilograms of finely chopped meat (pork or beef), ½ kilogram of finely chopped liver and ½ kilogram of finely chopped spleen, then mix with 1 kilogram of ground garlic, 300 grams of salt, and 200 grams of steamed sticky rice. After 1-2 days, you can eat the raw Mum or you can fry, grill, or bake the raw Mum before eating too

There are no comments on this title.

to post a comment.