ชัยภูมิ เมืองหม่ำ ที่บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย กลุ่มวิสาหกิจชุมชนทำได้...ขายดี / บุญมา ภูผาหมอก
Material type:![Article](/opac-tmpl/lib/famfamfam/AR.png)
หม่ำเป็นการถนอมอาหารคล้าย ๆ ไส้กรอกแต่ผู้ผลิตได้เติมตับและม้ามเข้าไป วิธีการเตรียมในการทำหม่ำของกลุ่มวิสาหกิจชุมชน บ้านช่อระกา หมู่ที่ 18 ตำบลนาฝาย อำเภอเมือง จังหวัดชัยภูมิใช้เนื้อหมูหรือเนื้อวัวสับ 9 กิโลกรัม ตับสับ ½ กิโลกรัม ม้ามสับ ½ กิโลกรัม คลุกเคล้ากับกระเทียบบด 1 กิโลกรัม เกลือ 3 ขีด ข้าวเหนียวนึ่ง 2 ขีด แล้วจึงยัดไส้ หลังจากนั้น 1-2 วันจะรับประทานแบบดิบได้หรือจะทอด ย่างหรืออบก็ได้
Mum is the food preservation similar to a sausage but the cook adds liver and spleen. A preparation method to make Mum of Small and Micro Community Enterprise (SMCE), Baan Choragi, Moo 18, Gambol Nay, Amp hoe Muang, Chaiyaphum Province will use 9 kilograms of finely chopped meat (pork or beef), ½ kilogram of finely chopped liver and ½ kilogram of finely chopped spleen, then mix with 1 kilogram of ground garlic, 300 grams of salt, and 200 grams of steamed sticky rice. After 1-2 days, you can eat the raw Mum or you can fry, grill, or bake the raw Mum before eating too
There are no comments on this title.