ไก่ทอดกับปัญหาน้ำมันทอดซ้ำ / พชร แกล้วกล้า

By: พชร แกล้วกล้าMaterial type: ArticleArticleSubject(s): SPV56M09 | น้ำมันทอดอาหารใช้แล้ว -- แง่อนามัย | น้ำมันทอดอาหารใช้แล้ว -- โพลาร์ In: ฉลาดซื้อ 19, 144 (ก.พ. 2556) 26-31Summary: ไก่ทอด เป็นรายการอาหารที่อยู่ในวิถีชีวิตสังคมเมืองที่เร่งรีบ อันตรายจากการกินไก่ทอดคือ ไขมัน และอันตรายจากน้ำมันทอดซ้ำ ซึ่งฉลาดซื้อได้ทำการทดสอบน้ำมันทอดซ้ำในไก่ทอด จำนวน 11 ตัวอย่าง โดยนำตัวอย่างไก่ทอดมาบีบน้ำมันออก แล้วใช้ชุดทดสอบน้ำมันทอดซ้ำตรวจหาค่าโพลาร์ เพื่อวัดการเสื่อมสภาพของน้ำมันที่ใช้ทอด ผลการทดสอบ พบเพียงตัวอย่างเดียวที่ใช้น้ำมันทอดซ้ำเกินค่ามาตรฐาน คือ ไก่ทอดแมคโดนัล (McDonal) โดยพบโพลาร์เกินกว่าร้อยละ 25 น้ำมันที่ใช้ซ้ำจนเสื่อมคุณภาพ จะส่งผลต่อสุขภาพของผู้รับประทานทำให้เกิดโรคความดันโลหิตสูง โรคหลอดเลือดหัวใจและสมองตีบ โรคหัวใจวาย โรคอัมพฤกษ์หรืออัมพาตและภาวะเสี่ยงต่อการเป็นโรคมะเร็งลำไส้หรือกระเพาะอาหาร นอกจากนี้ไอของน้ำมันที่เสื่อมสภาพจะมีกลุ่มสารก่อมะเร็ง ทำให้ผู้ทอดอาหารเสี่ยงต่อการเกิดมะเร็งปอด จากการสูดดมได้.Summary: Fried chicken is food items in the busy urban lifestyle dangers of eating fried chicken is fat and repeat frying oil. Which Chalardsue magazine were tested reuse frying oil 11 examples. By bring samples fried chicken to squeeze oil out. Then use the oil test sets to find polar value for measure the deterioration of the oil used to fry. The test results found only one example that uses repeat frying oil exceed the standard value is McDonald fried chicken by find polar value more than 25 percent. Repeat frying oil that use until the defective will affect the health of those who eat cause hypertension, coronary heart disease and stroke, heart attack, paresis or paralysis disease and risk of being colon or stomach cancer. And also repeat frying oil steam that defective will contain group of carcinogens cause who use it being risk to lung cancer from inhaling.
No physical items for this record

YJ2014 M01

ไก่ทอด เป็นรายการอาหารที่อยู่ในวิถีชีวิตสังคมเมืองที่เร่งรีบ อันตรายจากการกินไก่ทอดคือ ไขมัน และอันตรายจากน้ำมันทอดซ้ำ ซึ่งฉลาดซื้อได้ทำการทดสอบน้ำมันทอดซ้ำในไก่ทอด จำนวน 11 ตัวอย่าง โดยนำตัวอย่างไก่ทอดมาบีบน้ำมันออก แล้วใช้ชุดทดสอบน้ำมันทอดซ้ำตรวจหาค่าโพลาร์ เพื่อวัดการเสื่อมสภาพของน้ำมันที่ใช้ทอด ผลการทดสอบ พบเพียงตัวอย่างเดียวที่ใช้น้ำมันทอดซ้ำเกินค่ามาตรฐาน คือ ไก่ทอดแมคโดนัล (McDonal) โดยพบโพลาร์เกินกว่าร้อยละ 25 น้ำมันที่ใช้ซ้ำจนเสื่อมคุณภาพ จะส่งผลต่อสุขภาพของผู้รับประทานทำให้เกิดโรคความดันโลหิตสูง โรคหลอดเลือดหัวใจและสมองตีบ โรคหัวใจวาย โรคอัมพฤกษ์หรืออัมพาตและภาวะเสี่ยงต่อการเป็นโรคมะเร็งลำไส้หรือกระเพาะอาหาร นอกจากนี้ไอของน้ำมันที่เสื่อมสภาพจะมีกลุ่มสารก่อมะเร็ง ทำให้ผู้ทอดอาหารเสี่ยงต่อการเกิดมะเร็งปอด จากการสูดดมได้.

Fried chicken is food items in the busy urban lifestyle dangers of eating fried chicken is fat and repeat frying oil. Which Chalardsue magazine were tested reuse frying oil 11 examples. By bring samples fried chicken to squeeze oil out. Then use the oil test sets to find polar value for measure the deterioration of the oil used to fry. The test results found only one example that uses repeat frying oil exceed the standard value is McDonald fried chicken by find polar value more than 25 percent. Repeat frying oil that use until the defective will affect the health of those who eat cause hypertension, coronary heart disease and stroke, heart attack, paresis or paralysis disease and risk of being colon or stomach cancer. And also repeat frying oil steam that defective will contain group of carcinogens cause who use it being risk to lung cancer from inhaling.

There are no comments on this title.

to post a comment.